Петев: Лудогорец отново ще е над всички

Снимка: ludogorec.net
Лудогорец приключи първия етап от зимната си подготовка. Шампионите изиграха два мача, в които записаха победи над Шериф Тираспол и Екранас. Мениджърът на разградчани Ивайло Петев разказа пред "7 дни спорт" как е протекла подготовката на тима до момента и какви са целите за втория лагер в Испания.

- Г-н Петев, как протече първият етап от подготовката?
- Нормално, според предварителния план, който си бяхме начертали. Доволен съм от представянето на всички момчета. Най-важното е, че времето беше хубаво, с много малки изключения. Свършихме всичко, което бяхме планували.
- Какви бяха основните ви цели на лагера в Турция?
- Винаги в първия лагер се акцентира на физическата подготовка. Това не е най-приятната част, но е изключително необходима. Аз се радвам, че при нас нямаше оплаквания, всеки си свърши отлично работата. В тренировките вкарахме и някои нови елементи. Постоянно гледаме да се развиваме. Няма обаче да изпадам в подробности, това си остават неща от кухнята.
- Все пак изиграхте две контроли.
- Да, така е. Но на този етап резултатите не са най-важното нещо за нас. Нямаше как да заложим само на сухо тичане и физически натоварвания. Изиграхме тези 2 контроли най-вече за да се поддържа тонус при футболистите. Всеки получи по 45 минути в мачовете, с малки изключения. Доволен съм, че записахме две победи, но пак повтарям, ще търсим резултати на втория лагер в Испания. Хареса ми начинът, по който играхме най-вече в проверката срещу Шериф Тираспол, това е сериозен отбор и многократен шампион на Молдова.
- Как се справят новите футболисти?
- Доволен съм много не само от Ернандес, Владо Стоянов и Милисавлевич, а от всички момчета. Всеки един тренираше на пълни обороти и се раздаваше. Колкото до новите имена, това са класни футболисти, които не са привлечени случайно в Лудогорец. Вече се вписват в отбора. При нас няма проблеми с комуникацията и всеки един помага за по-бързото приобщаване на новите играчи.
- Какви цели си поставяте за втория лагер?
- В Испания ще наблегнем на игровата ни подготовка. Не случайно ще имаме доста контроли, в които ще трябва да изчистим облика си. Дотук наблегнахме изключително много на физическата сила и издръжливост, а сега остава отборът да се сработи и да се изгради игрови стил.
- Прави впечатление, че всяка година играете с класни съперници в контролите.
- Лично мое желание е да играем със силни отбори. Мисля, че това е начинът да се развиваме и да вървим напред. Когато играеш срещу класни отбори, можеш да си свериш часовника къде точно си ти. В Испания ще срещнем няколко много силни отбора, които играха в европейските турнири. Вече там ще са показателни и резултатите.
- Приключи ли селекцията в Лудогорец?
- На този етап да. Взехме трима играчи, те ни бяха необходими точно на тези постове, на които играят. С тях повишаваме конкуренцията. Ще бъде някаква много голяма изненада, ако привлечем още нови футболисти. Това е групата, на която ще разчитам за пролетния полусезон. Вярвам, че имаме класа, за да защитим титлата си.
- Следите ли конкурентите си в "А" група?
- Естествено. Гледам да се информирам постоянно какво става с другите отбори. Не спираме да ги разузнаваме, тъй като трябва да знаем какво се случва. Следя резултатите, следя селекцията, това е нещо нормално.
- Ще бъде ли по-силен Лудогорец през пролетта?
- Смятам, че да. Работим в тази насока и засега се справяме добре. Искам да се развиваме, да продължаваме да печелим. Не мисля, че сме били някакво разочарование през есенния полусезон, все пак сме на първо място в класирането. Вярно е, че имахме спад в определен период от сезона, когато загубихме точки, но го преодоляхме. Мисля, че това е зад гърба ни. Убеден съм, че Лудогорец отново ще бъде над всички.

7 дни спорт