Лудогорец замина за Испания (ВИДЕО)

Снимка: Gong.bg
Шампионът на България Лудогорец замина за втория си подготвителен лагер в Испания. В групата обаче не се включи котдивоарецът Франк Гела, който остана в България, за да чака евентуален трансфер. По всичко личи, че Ивайло Петев се отказва от услугите на Гела.

„Имаме четирима футболисти с паспорти извън Европейския съюз. Може да използваме само трима от тях. Ще търсим вариант за нов отбор на Франк Гела“, каза изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев. Другите футболисти с паспорти извън ЕС са новите попълнения Неманя Милисавлиевич, Себастиян Ернандес и Жуниор Кайсара.

Франк Гела пристигна в тима през лятото, влезе в игра в 13 мача и отбеляза един гол. Крилото бе с Лудогорец на първия подготвителен лагер в Турция, но сега не замина за Испания. Докато бъде уреден трансфер на Гела в друг клуб, ще му бъдат осигурени условия за тренировки в Разград.

Всички останали 27 футболисти, които се завърнаха от Турция, тръгнаха към Испания. В това число влиза и Шоко, който имаше контузи и пропусна по-голямата част от първия лагер. Бразилецът обаче ще бъде на разположение на Ивайло Петев. Същото е положението и с Александър Барт, който също имаше лека травма.

Край Марбея шампионите ще участват в два международни турнира. Първият стартира в понеделник с мач срещу бразилския Атлетико Паранензе. Освен това има уредена контрола и със Спартак Москва между двете надпревари.

Групата на Лудогорец за Испания:

ВРАТАРИ: Урош Голубович, Иван Чворович, Владислав Стоянов

ЗАЩИТНИЦИ: Александър Барт, Любомир Гулдан, Козмин Моци, Йордан Минев, Жуниор Кайсара, Витиня, Шоко, Теро Мантула, Диян Димитров, Тейнур Марем

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ: Светослав Дяков, Станислав Генчев, Георги Костадинов, Мичел Бургзорг, Иван Стоянов, Мирослав Иванов, Марселиньо, Димо Бакалов, Михаил Александров, Немана Милисавлиевич, Себастиян Ернандес

НАПАДАТЕЛИ: Емил Гъргоров, Роман Безяк, Кишада

Програмата на Лудогорец до края на зимната подготовка:

От 2 до 21 февруари - лагер в Малага (Испания)

Турнир "Марбея Къп":
- 4 февруари мач с Атлетико Паранензе (Бразилия),
- 7 февруари мач с Динамо Киев (Украйна)/Оцелул Галац (Румъния)
- 10 февруари противникът ще стане ясен в хода на турнира.

- 14 февруари контрола, съперникът се уточнява

От 17 до 20 февруари втори турнир в Марбея - "ТВ Къп" :
Жребият е ден преди началото на надпреварата, в която ще участват още Локомотив Москва (Русия), Оцелул и Стрьомгодсет (Норвегия). На 17 февруари „орлите" се изправят срещу руския Локомотив (Москва), а на 20 февруари ще спорят с Оцелул или Стрьомгодсет.

ludogorec.net видео плеър
Видео: Novsport