Лудогорец отговори на Миро Антонов за нападките

По повод зачестили изявления по медиите от страна на професионалния футболист Мирослав Антонов и по конкретно интервю в днешния брой на вестник „24 часа“ сме длъжни да съобщим няколко факта, които Клубът премълчаваше досега с оглед запазване на достойнството на играча. Тъй като Антонов премина границите на добрия тон и си позволи персонални нападки срещу старши треньора Ивайло Петев и работодателя си, ще внесем яснота около поведението на въпросния играч.

Мирослав Антонов има действащ договор с ПФК Лудогорец до юли 2014 година. Той е част от нашия отбор, където, съгласно сключения трудов договор с клуба, получава брутно месечно възнаграждение в размер на 5815 лв., а през лятото на миналата година е получил и транш от 31112 лв. Същата сума му се полага по договор и през идващото лято. За всичките тези пари футболистът се е отплатил на „Лудогорец“ с един гол от дузпа срещу „Брестник“ в Б група. Мирослав Антонов е получавал достатъчно много шансове да убеди треньорския щаб в качествата си, но не успя да го направи и съвсем резонно той не е част от групата, която пътува за подготвителните лагери. Нека не забравяме основния принцип, че треньорът определя групата, поемайки пълната отговорност пред ръководството на Клуба. Световната практика познава стотици примери как футболисти не попадат в групата и чакат своя шанс да се преборят за мястото си.

Мирослав Антонов тръгна по другия път. Пътят на неистинните твърдения и опитът за уронване престижа на работодателя. България е правова държава и той ще си понесе заслуженото, и според закона, и според клубния правилник. При подобни изяви няма как да не бъде преследван от юристите на клуба.

По отношение на „проваления“ трансфер в Израел ще внесем малко яснота. На 16 януари Мирослав Антонов депозира писмето уведомление за едностранно прекратяване на договора с „Лудогорец“ с мотива, че не е командирован на подготвителен лагер в Анталия. От този момент футболистът напусна работното си място и е в неизвестност, въпреки че за нас той има действащ договор, а отборът коректно и изцяло в съответствие със сключения трудов договор му плаща заплати, данъци и осигуровки. От медиите научихме, че е футболистът е бил на проби в Израел и тъй като „Лудогорец“ притежава състезателните права на футболиста, ние счетохме за нужно да уведомим колегите, че играчът не е свободен агент.

От бизнес гледна точка е съвсем нормално „Лудогорец“ да търси трансферна сума за играча, тъй като е инвестирал достатъчно в него. Цитираната сума от 150 000 евро не е коректна, тъй като в нормалните преговори винаги цената подлежи на коментар.

Опитите на Антонов да си съчинява истории, че е спал на земята и не е имал какво да яде на лагер в Сандански не отговарят на истината. Ние не знаем той какъв ефект иска да постигне с тези твърдения. Но знаем как средностатическият българин ще погледне на подобни жалби, че човек с 5815 лв. заплата спи на земята и чака подаяния. Този факт сам по себе си е достатъчен, за да стане ясно на всички що за човек е Мирослав Антонов. Очевидно треньорският щаб е имал безпогрешна преценка за футболиста и неговия морал, и затова не го желаят в отбора, за което получават пълна подкрепа от ръководството.

Нека лъжите тежат на съвестта на Мирослав Антонов, защото той отказа трансфери в България и чужбина. Заплатата му се виждала малко. Негово право е да мечтае за по-висока заплата, но право на работодателя е да плаща за качества и положен труд. Всичко останало са фантазии.