Съдия пръска със спрей по време на Лудогорец - Атлетико (ВИДЕО)

Снимка: Gong.bg
Интересен похват демонстрираха южнокорейските съдии, които са поканени да ръководят мачовете от Марбея къп в Испания, в който участва и българският шампион Лудогорец. Съдиите използват спрей, който съдържа консистенция, подобна на пяната за бръснене.

Предназначението на този спрей е да указва на футболистите мястото, от което да изпълняват преките свободни удари, както и линията, на която трябва да застане стената при статичните положения.

Още преди началото на двубоя на Лудогорец срещу Атлетико Паранензе на българските футболисти направи впечатление новият атрибут, с който бяха въоръжени и тримата корейски рефери – Ким Ван Тае, Янг Джун Мо и Дон Су Йонг. Запитани за предназначението на спрея, съдиите разясниха пред Гонг, какво точно се прави и с усмивка подхвърлиха, че остатъкът от флакона може да се използва и като пяна за бръснене.

Преди началото на двубоя Ван Тае обясни и на двамата капитани как точно смята да използва спрея, като в течение на двубоя няколко пъти му се наложи да начертае линията, където трябва да застане съдията. Футболистите пък от своя страна бързо откриха, че действието на пяната не е дълго и линията може да бъде заличена преди арбитъра да се усети.

ludogorec.net видео плеър


Гонг