В Лудогорец луднаха по "Падел" (СНИМКИ)

Снимки: Gong.bg
Традиционната испанска игра „Падел“ запали спортно-техническото ръководство на Лудогорец на петия ден от пребиваването на Пиринейския полуостров. Играта е нещо средно между тенис на корт и скуош, но много бързо запали всички от Лудогорец, като се очаква до няколко дни да се проведат и първите турнири.

Играе се на корт, подобен на тениса, но няма аутлинии, а полето е оградено със стъкла и мрежа, които също участват в разиграванията. При директен удар в стъклото се отчита аут, но ако топката първо удари земята, а след това стъклото разиграването продължава. Любопитното е, че играта по-често се практикува в игра по двойки. Ракетите пък тотално се различават както от тези в тениса, така и в скуоша, докато топките наподобяват тенис топки, но са малко по-меки.



Първият сериозен сблъсък на корта бе между старши треньора на Лудогорец Ивайло Петев в отбор с треньора на вратарите Тодор Попов, срещу помощника Тодор Киселичков и лекаря на отбора Валентин Великов. След изключително оспорван мач Петев и Попов спечелиха с 3:1 гейма срещу своите опоненти, но това на практика беше първата сериозна среща в този спорт, като до края на лагера се очакват още напрегнати сблъсъци.



Домакините в хотел „Естепона Палаз“ разказаха, че играта Падел е много популярна в Испания и се практикува от много хора. Това е причината в хотела да има корт за този вид спорт, а не за тенис или скуош.



Гонг