СТК отказа да реши спора между Миро Антонов и Лудогорец

От СТК съобщават, че не могат да решат спора между Мирослав Антонов и Лудогорец. Нападателят е подал молба за прекратяване на договора му с шампионите.

Решение -06.02.2013г.

След като разгледа уведомление вх. №24/НСТ от 30.01.2013 г. от футболиста Мирослав Будьонов Антонов до СТК при БФС за прекратяване на трудовия му договор без предизвестие с ПФК „Лудогорец 1945” ЕАД, както и уведомление от футболиста до ПФК „Лудогорец 1945” ЕАД в същия смисъл от 16.01.2013 г и възражение от страна на клуба № 75/БФС от 25.01.2013 г, ведно с представените документи, СТК Реши:

Предвид обстоятелството, че работодателят не е съгласен с правното основание за едностранното прекратяване на трудовия договор, посочено от футболиста в неговото писмено волеизявление, СТК намира, че е налице трудов спор, който се решава по съдебен ред.

СТК констатира прекратяване на трудово правни отношения, но не решава трудово – правни спорове. Възникналият трудово-правен спор поставя СТК пред обективна невъзможност да се произнесе в пределите на своята компетентност относно прекратяване състезателните права на футболиста.

Решението може да се обжалва пред Арбитражния съд на БФС в 7/седем/ дневен срок от съобщението на основание чл.4, ал.2, т.2 от Устава на АСБФС.