Втора поредна загуба за Лудогорец в Испания

Снимка: Gong.bg
Лудогорец и Оцелул играят при 0:1 в мач от турнира "Марбея къп". Попадението реализира Йорга в 45-та минута от дузпа. Наруиението извърши Йордан Минев, за което получи червен картон. На негово място обаче влезе Витиня. Това бе и единствената реална голова ситуация пред вратата на разградчани през първите 45 минути.

Българският шампион бе по-активен в първите минути. В 7-та минута Марселиньо стреля от фаул, но Бранец спаси. 120 секунди по-късно Димо Бакалов се измъкна отляво и стреля, но в аут.

В 22-та минута и Генчев опита да вкара, но шутът му от 22 метра профуча над напречната греда. Последваха две добри атаки на Лудогорец по лявото и дясното крило. Първо Марселиньо центрира отляво, но шутът на Генчев от воле попадна в ръцете на румънския страж. В 29-та минута орлите създадоха най-опасното положение до този момент. Кайсара направи отлично двойно подаване с Иван Стоянов и намери оставения непокрит Ернандес, но новото попълнение на орлите стреля от 8-9 метра над вратата. В 32-та минута се откри нова възможност за гол пред Лудогорец. Димо Бакалов стреля от границата на наказателното поле, но Бранец с мъка изби в корнер.

През второто полувреме румънците играят с нова единайсеторка.

В 65-та минута Маркиньос стреля отдясно, но Чворович спаси. Минута покъсно Роман Безяк изпусна най-чистото положение за Лудогорец през втората част, след като от 2-3 метра стреля с глава, но покрай левия страничен стълб.

В 81-та минута изключително опасна атака на Оцелул завърши с шут и добро спасяване на Чворович. При добавката сантиметри не достигнаха на Параскив да добута топката в мрежата на орлите.

В 85-та минута Чворович отново демонстрира добър рефлекс и спаси изстрел с глава на румънски футболист.

Статистика от мача