Лудогорец на последно място в турнира "Марбея къп" (СНИМКИ + ВИДЕО)

Снимки: Gong.bg
Лудогорец записа трета поредна загуба на турнира Маребя Къп и завърши на последното 8-мо място в класирането. Този път българският шампион загуби от полския Лех Познан на Александър Тонев с 1:2. Българите допуснаха лек гол още в 3-та минута, дело на Каспер Хамалайнен, а през второто полувреме скандинавецът вкара и второ попадение от фаул. Лудогорец успя да върне само едно попадение, дело на Роман Безяк в 83-та минута. Българският национал Александър Тонев се появи в игра в 68-та минута, но малко преди края напусна, тъй като се контузи. Мачът се игра пред около 30-ина българи, живеещи в Испания, които се събраха на стадион „Сан Педро“, за да подкрепят Лудогорец.



Заради проблеми с контузени футболисти, Ивайло Петев излезе с Димо Бакалов като централен нападател, а зад него започнаха новото попълнение Себастиан Ернандес, а по крилата Мирослав Иванов и Михаил Александров. В тази формация, нападението на разградчани преди почивката не даде почти никакъв резултат. През втората част в игра се появиха Иван Стоянов и Неманя Милисавлиевич, с което атаката на българския шампион се раздвижи.

Срещата започна с гол почти от съблекалнята. В 3-та минута Хамалайнен се възползва от групова грешка в отбраната на Лудогорец, излезе сам срещу Урош Голубович и го прехвърли за 1:0 в полза на Лех.

До края на полувремето, поляците рядко поглеждаха към вратата на Голубович. Разградчани владееха повече топката, но не успяваха да се възползват от това и да създадат опасно положение. Полувремето приключи с неприятна сцена. В 43-а минута Светослав Дяков влезе остро, но чисто в краката на Цисай. Футболистът на Лех, подразнен от шпагата, след това блъсна без топка Дяков, който се свлече на тревата. Последва кратко меле между футболистите на двата тима, а Дяков и Цисай получиха жълти картони.



В продължение на второто полувреме бяха извършени доста смени и в двата състава. Лех започна активно след почивката, но играта и на Лудогорец в нападение тръгна, като пропуски направиха Иван Стоянов и Милисавлиевич. Последният се включи в срещата много надъхано, като на няколко пъти комбинира отлично и с Витиня.

Поляците удариха греда в 49-та минута – страхотна контра за Лех, Хамалайнен проби отляво, стигна почти до аут линията, след което върна към дузпата към Можджен, който стреля плътно, но нацели напречната греда.

Милисавлиевич пропусна да изравни в 65-та минута от най-чистата ситуация за Лудогорец от началото на мача до този момент. Той бе изведен сам срещу вратаря от Мичел Бургзорг. Милисавлиевич опита да прехвърли стража на Лех, но прати топката над напречната греда.

Александър Тонев бе с не малка заслуга за гола, с който Лех удвои преднината си. Малко, след като се появи в игра като резерва, Тонев принуди Козмин Моци да го фаулира малко пред границата на наказателното поле на Лудогорец, леко вляво. Българският футболист на Лех получи контузия в тази 71-ва минута, получи медицинска помощ, но все пак остана на терена до 88-та минута, когато все пак бе заменен.

Лех поведе с 2:0 в 73-та минута, когато отново Хамалайнен бе точен, от прекия свободен удар, отсъден за нарушението срещу Тонев.

Крайният резултат оформи Роман Безяк в 83-а минута. Той сам изработи попадението, след като излъга бранителите на Лех и с хубав удар от дъгата на наказателното поле вкара за 1:2.

Статистика от мача

ludogorec.net видео плеър
Видео: ББТ

Гонг