Българска агитка вика за Лудогорец в Испания

Снимка: Gong.bg
Сериозна българска агитка се заформи на стадион „Сан Педро“, където Лудогорец изигра последния си мач за „Марбея къп“ срещу Лех Познан. Близо тридесетина българи в Испания се събраха и подкрепяха българския шампион срещу поляците, но и това не даде необходимия резултат. Българите се събраха съвсем случайно в един сектор, като пристиганаха на стадиона в по-малки групи, но в крайна сметка оформиха агитка и дори развяха българския трибагреник. Така Лудогорец се превърна в отбора с най-многобройна агитка по време на турнира. До този момент първенството се държеше от румънския Оцелул, който е подкрепян във всеки мач от 5-6 фена дошли в Испания с големи знамена и транспаранти.

Рапид Букурещ също има няколко привърженици, но българите в днешния ден определено преобладаваха.

Още в първия мач срещу Атлетико Паранензе на стадиона се появи българско семейство с малко момче, което тренира футбол именно в тима на Сан Педро, на чийто терен се изиграха два мача от турнира „Марбея къп“.

След двубоя футболистите на Лудогорец раздадоха няколко автографа на българите, въпреки третото поредно поражение и последното място в турнира.

Гонг