Съдия поряза жестоко Лудогорец в Испания (ОБНОВЕНА)

Снимки: Легия Вършава
Съдия в Испания забърка сериозен скандал, след като за безобидно нещо реши да прекрати контролата между лидерите на България и Полша - Лудогорец и Легия.

Десет минути преди края на проверката, при резултат 1:0 в полза на поляците, реферът реши да даде фаул в полза на Легия. Футболистите на Лудогорец възразиха, но в рамките на позволеното. Изненадващо и за двата оброра, реферът каза "край" и напусна терена.

Преди това съдиите ръководеха безобразно срещата и отмениха два редовни гола на българския шампион.

Срещата започна с лек превес на Лудогорец, но сериозните голови положения пред вратите липсваха.

Така се стигна до 31-та минута, когато Хорхе Салинас изскочи зад отбраната на орлите и останал очи в очи с Чворович вкара между краката на вратаря.



Минута по-късно Лудогорец получи нов удар, след като опитният Станислав Генчев се контузи и бе заменен принудително от Себастиан Ернендес.

В 40-та минута Гулдан успя да прати топката в мрежата на Легия, но попадението бе отменено поради засада. Тогава Мирослав Иванов центрира към Димо Бакалов, който отправи изстрел, вратарят на Легия изби, Гулдан вкара с добавка, но голът не бе зачетен. От ТВ повторенията обаче се видя, че съдиите допуснаха груба грешка.

В началото на второто полувреме Лудогорец имаше шанс да изравни. В 52-та минута Мирослав Иванов подаде в наказателното поле към непокрития Ернандес, но колумбиецът стреля в аут.

Четири минути по-късно втори играч на орлите получи травма и напусна принудително терена. Това бе вратарят Чворович, който е със съмнение за счупена ръка.

В 63-та минута съдията отмени второ попадение на орлите. Безяк вкара след центриране на Минев, но реферите прецениха, че отново има засада и пак сбъркаха.

В тази част от мача орлите натискаха осезаемо и в рамките на минута изпуснаха две чисти положения. В 69-та минута Бакалов подаде към Безяк, който финтира бранител на Легия и останал очи в очи с вратаря на противника стреля право в него. Секунди по-късно фарантен пропуск направи и Гулдан, който би над напречната греда.

Десет минути по-късно дойде и големият гаф на реферите, когато в 80-та минута напуснаха терена, тъй като футболисти на орлите не се съгласиха с тях за отсъденн фаул.

Спортал

СТАТИСТИКА И КОМЕНТАРИ ОТ СРЕЩАТА!