Митчел Бургзорг със счупено ребро

Снимка: ludogorec.net
Холандският полузащитник Митчел Бургзорг е поредният играч на Лудогорец, който има сериозна травма. След направена ренгенова снимка в болницата в Марбея стана ясно, че халфът е със счупено ребро. Бурзорг получи контузията на една от последните тренировки преди контролата с Легия, заради което не взе участие в нея. Холандецът пропуска и двубоя с Локомотив (Москва) в неделя.

Освен Митчел Бургзорг на лагера в Испания тежки травми получиха бразилският нападател Жуниор Кишада и вратарят Иван Чворович. И двамата са с фрактури на ръцете. Кишада се контузи по време на тренировка, а Чворович бе настъпен от противников футболист в началото на второто полувреме на мача с Легия. Заради инцидента сърбинът с български паспорт бе откаран в болница, където ръката му бе гипсирана.

Още куп играчи имаха и продължават да имат по-леки контузии, което допълнително затруднява Ивайло Петев в провеждането на заниманията и контролните мачове. Става въпрос за Емил Гъргоров, Шоко, Марселиньо, Йордан Минев, Иван Стоянов, Мирослав Иванов, Станислав Генчев и Георги Костадинов.