Чворович: Да, всички се съмняваме в искреността на съдията, ще съм готов за игра след месец и половина (ВИДЕО)

Снимка: Канал 3
Вратарят на шампиона на България Лудогорец – Иван Чворович говори пред Канал 3. Той засегна основните теми около разградчани в момента, като потвърди и че травмата му ще отшуми след около месец и половина. Както е известно по време на прекратената контрола на състава срещу Легия (0:1), Чворович бе настъпен, а ръката му – счупена.

„Прибрах се преждевременно от лагера, за да ми кажат дали ще е нужна операция на ръката ми. Оказа се, че такава не е необходима. Ще нося само шина, което със сигурност е добра новина. Самата кост не е напълно счупена, така че няма проблем. Причината за травмата е настъпването. Не мога да кажа дали нарушението беше умишлено или не. Надявам се да не е така.

След месец и половина си мисля, че вече ще мога да влизам в игра.

Ако това съдийство от този мач се бе случило в България (два отменени гола, засади и т.н.) веднага цялата страна щеше да скочи, а реферът нямаше да си тръгне три дни от стадиона. Никой не може да си обясни каква бе причината за отменените попадения. Не само това – така свири през цялото време.

Може и да е имало „черно тото“. Съдията най-вероятно е бил в сметките. Всички се съмняваме, че това е било умишлено. Нищо чудно.

Нито един отбор не ни надигра в Марбея. Срещу Атлетико имахме дузпа при 0:0, пропуснахме я и всичко се обърна. Иначе във всички останали срещи бяхме много по-добри, но нямахме късмет.

Владо Стоянов се вписва бързо в състава, Милисавлевич е играл в първенство, подобно на нашето и също ще се справи. Може би единствено на Ернандес ще му е нужно малко повече време за адаптация.

За Гъргоров мога да кажа само, че е истински лидер и може би най-добрият в България. Може и да се разбере с ръководството. Това си е решение на президента и на него самия.

Да, наистина имах оферта и от Левски, когато избирах Лудогорец. Предпочетох разградчани, защото първо те ми се обадиха и реших да съм коректен с тях. Тук организацията е много силна и това натежа. Не искам да коментирам темата „Левски“. Това е минало за мен.

„Изпълнението“, което направихме срещу Лудогорец, докато бях в Миньор, бе заради един мач, в който бяхме доста порязани. Знаете, просто се заканихме, че ще играем с юношите. Така и стана. До последния момент имаше вариант да се появим с титулярите, ние искахме, но г-н Вангелов каза, че това няма да стане. Решението си бе негово. Просто тогава БФС не изпълни исканията му. Случващото се с Миньор е трагедия. Ще е много неприятно ако този отбор бъде заличен. Клубът заслужава да е в елита и да съществува.

Левски, ЦСКА и ние ще се борим за титлата. Надявам се да станем шампиони“, завърши сърбинът с български паспорт.

ludogorec.net видео плеър