Един ден на Лудогорец

Снимка: Sportal.bg
Безкрайното свободно време по лагерите понякога е много досадно и тягостно за футболистите. Всичко обаче зависи от това как те ще си го направят. "7 дни спорт" надникна в ежедневието на футболистите на Лудогорец по време на лагера в Испания и го представя на своите читатели.

Програмата на разградчани се спазва стриктно всеки божи ден. Нищо не се прави случайно или нерегламентирано точно както отива на един шампион. Закуската е в строго определен час, тръгването и пътуването за тренировки е разчетено, същото важи и за обяда, вечерята и времето за възстановяване и масажи. Какво обаче се случва през останалата част от деня, или т. нар. свободно време. Хотелът на тима "Естепона Палас" не предлага много забавления, но въпреки това задоволява изискванията на играчите.
Така любим за тях си остава Интернетът. Сърфирането в мрежата убива времето, а също така е безценно за свързването с роднини и любими хора. Така че най-обичайната гледка, която можете да видите във фоайето на "Естепона Палас" е на играчи, грабнали в ръце лаптопи, таблети или смартфони. Това обаче не е всичко. Когато времето за почивка е малко повече и няма двуразови тренировки, ежедневието веднага се запълва с разходки. Били те пеша до яхтеното пристанище на Естепона или с колело до прекрасните вили и имения наоколо. Други пък избират да взимат таксита или коли под наем и да отскачат до Марбея, за да се насладят на страхотните кафета или просто, за да отидат на шопинг.

Най-интересно обаче безспорно е вечер. Тогава е и останалото време за спорт - бил той на маса или истински. Дербитата на белот са наистина ожесточени, а най-често играят двойките Мишо Александров и Станислав Генчев срещу Иван Стоянов и домакина Димитър Михов. Победите пък се редуват ту от едната, ту от другата страна. От време на време в белота се включва и помощник-треньорът Тодор Киселичков.

Стихията му обаче е на друго място - корта за падел. Този спорт се оказа любим и на мениджъра Ивайло Петев, който става по-добър с всеки изминал ден. Там дербитата са между дуетите Петев - Тодор Попов и Киселичков - д-р Великов. Рядко други могат да се намесят в карето.

Играчите пък предпочитат да практикуват футбол дори когато нямат мач или тренировка. Най-запалени на конзолите PlayStation и X-Box са бразилско-португалската групичка Шоко, Марселиньо, Кайсара и Витиня. Карето дори си организира и турнири. От българска страна маниаци са младоците Диян Димитров, Георги Костадинов, както и Роман Безяк, Иван Стоянов и Михаил Александров.
В останалото време програмата се знае - закуска, разбори, тренировки, пътуване, обяд, почивка и отново всичко наново. Просто такова е ежедневието на професионалния футболист.

7 дни спорт