Първа победа за Лудогорец на Испанска земя, победи Спартак (Москва) с 2:1

Снимка: Gong.bg
Лудогорец и Спартак (Москва) завършиха 1:1 в контрола на испанска земя. Попадението за българския шампион вкара Станислав Генчев още в 5-та минута. Халфът се възползва от не добро изчистване на руския страж Ребров и след шут от 13-14 метра заби топката под гредата.

Изравнителния гол вкара Ананидзе, който се разписа от фаул в 45-та минута. Попадението бе доста спорно. Реферът не ме дал сигнал за неговото изпълнение и вратарят на разградчани Урош Голубович си подреждаше стената. Играчът на руснаците обаче стреля в празната врата и изненадващо съдията зачете попадението.

В 58-та минута Лудогорец вкара втори гол. Светослав Дяков отне топката от резервата Пуцко и без да прояви егоизъм пусна към Безяк, който на празна врата направи 2:1 за българския тим.

В 16-та минута опасна атака на орлите бе спряна със засада.

След половин час игра руснаците все още не са създали опасно положени пред българската врата.

Лудогорец започна по-активно втората част. Орлите опитаха два удара от средна дистанция, които не затрудниха вратаря на руснаците. В 57-та минута Пареха стреля опасно от фаул, но топката излезе в аут. В 61-та минута Спартак разигра заучено положение от фаул, Ананидзе получи топката и опита да вкара по диагонал, но силният му удар не улучи вратата.

В 67-та минута реферът подмина нарисувана дузпа в полза на Лудогорец, след като играч на руснаците връхлетя с колената напред върху гърба на Мирослав Иванов.

Три минути преди края на редовното време Иван Стоянов излъга руския страж и от аутлинията пусна към Марселиньо, но бразилецът, който се намираше на празна врата, бе изпреварен от бранител на съперника. Само 60 секунди по-късно отлична атака на орлите завърши с извеждащ пас към Марселиньо по дясното крило, който незабавно пусна към Мирослав Иванов, но нисичкият футболист застъпи топката на пет метра пред вратата на Спартак.

Статистика от мача


Sportal.bg