Петев трябва да избира - опита или перспективата

Вратарският пост изглежда като една от най-големите въпросителни за Лудогорец само седмица преди подновяването на пролетния полусезон. През цялата подготовка безспорно Ивайло Петев трябваше да се раздели на 3 и да избира кой да пази. Към днешна дата, след счупената ръка на Иван Чворович, пред мениджъра на шампионите опциите са само две, но дилемата е много сериозна. От едната страна е Урош Голубович, а от другата Владислав Стоянов. Все още в Разград нямат категоричен номер 1 под рамките, който ще започне пролетния дял на шампионата.

Сърбинът записа най-много минути по време на подготовката и се справи нелошо. За 293 минути Урош извади четири пъти кълбото от мрежата си. За 70 минути по-малко на игрището Владо Стоянов допусна с цели 5 гола повече.

Изборът на един от двамата за титуляр през пролетта носи и различната идея в състава на разградчани. Голубович е символ на опита и сигурността при разградчани. 36-годишният страж е най-титулуваният в състава на шампионите и е видял две и двеста. Едва ли има нещо, което може да стресне Урош. Голям коз в негова полза е и сработеността му в защитата. На практика вече втора година Голубович играе с едни и същи хора пред себе си, а единственият по-нов е Козмин Моци. За сметка на това пък 4 сезона рамо до рамо сърбина е с лидера в отбраната на шампионите Александър Барт. Безспорно Голубович може да бъде много полезен, въпреки че е на години. В тежката програма в началото сигурността на вратата може да положи основа на силно представяне на отбора.

Изборът на Владислав Стоянов има различно измерение. Националният страж е ново попълнение, но въпреки това е непознато име. Малко са хората, които са запознати реално с качествата на вратаря, тъй като дълго време пази в чужбина. Възрастта обаче е в негова полза. Стоянов е едва на 25 години и тепърва ще влиза в най-плодотворните години за неговия пост. Ако Владо получи шанс и се възползва от него, ще се окаже, че Лудогорец е направил поредния си удар. Перспективата, която носи Стоянов, може да положи основа на дълги години на вратата на разградчани.

Всичко в момента е в ръцете на Голубович и Стоянов, за да докажат кой ще е номер 1. Ако те не се възползват, след месец и половина Иван Чворович също ще се включи в битката.

7 дни спорт