Готов ли е Безяк да смени Бадема?

Снимка: Gong.bg
В Лудогорец се готвят за промени. За първи път след влизането на тима в "А" група отборът ще трябва да се справя без капитана си Емил Гъргоров. След контузията на Бадема Лудогорец почти няма опции за това кой да води нападението на шампионите. Просто след Гъргоров контузия получи и Жуниор Кишада, който счупи ръка, а Димо Бакалов е с травма от мача със Спартак Москва. Така за момента единствената алтернатива пред Ивайло Петев остава Роман Безяк. Всички в Разград обаче се питат готов ли е словенецът да смени Бадема.

До момента за 6 месеца при шампионите Безяк не успя да убеди, че заслужава титулярно място. Трябва и да се отбележи, че той получи в пъти по-малко игрово време. Роман взе участие в 6 срещи и престоя на терена общо 106 минути. Крайно малко време за един централен нападател да покаже какво може.
Може би най-голямото притеснение в Разград е голямата разлика между Бадема и Безяк. На практика двамата нямат много допирни точки нито в стила си на игра, нито във физическо отношение, да не говорим като опит. Бадема е т.нар. фалшива деветка, нещо което започна да изпълнява след идването си в Разград. Въпреки че е нисък и не е толкова здрав, Гъргоров се справя отлично, когато трябва да е с гръб към вратата. Той обича да играе с топката, участва отлично в разиграванията и това дава голямо предимство на шампионите.

Безяк е на другата крайност. Словенецът се отличава със своята борбеност и бързината си. Оказва се много полезен, при дълги топки или когато трябва противникът да бъде пресиран. На постепенна атака обаче не е толкова ефективен и на моменти дори не участва в атаките, остава някак си изолиран.

Сега обаче Безяк ще бъде нужен повече отвсякога. Лудогорец започва срещу отбори, които много добре знаят как да се затворят. В първите три кръга шампионите играят с Черно море и Пирин ГД вкъщи, а между тях гостуват на Берое. Във всички тези мачове се очаква водещата роля да имат именно разградчани.

7 дни спорт