News7 става генерален спонсор на "А" група

Телевизионната компания NEWS7 придобива правото да бъде Генерален споносор на българската „А“ футболна група за периода ХVІ – ХХХ кръг от спортно-състезателната 2012/2013 година.
Това съобщиха от „Футбол Про Медиа” ООД, които са сключили контракта. По силата на договора
шампионатът на „А” група вече ще се нарича „News 7 футболно първенство”.

NEWS7 получава привилегията да свърже своята марка с милионите любители на футбола у нас в навечерието на подновяването на спортните битки в „А“ група.

Новият български информационен канал NEWS7 ще стартира през месец март 2013 и ще използва наземните и сателитни честоти на BBT.
Каналът ще стартира във Full HD формат с новинарски емисии, футболни мачове и документални филми, като програмата ще се обогатява постепенно с нови предавания, още емисии и други спортни събития, за да достигне завършения си вид.
NEWS7 и TV7 ще заснемат и отразяват мачовете, спазвайки наложените световни стандарти.

Големите двубои от българския шампионат ще бъдат отразявани с многобройни камери в HD качество.

За разлика от есенния дял на шампионата, когато родните фенове бяха лишени от възможността да гледат български футбол по телевизията, сега ще получат нещо невиждано.

"При отразяването и заснемането на мачовете ще следваме световните стандарти. Големите двубои от българския шампионат ще бъдат показвани, ако е необходимо, и с 20 камери и в HD-качество. Искаме да продължим, с помощта на футболните клубове, да правим шампионат, който да повишава своето качество във всяко едно отношение", обяви Николай Бареков.

Продуцентът на спорта по Tv7 Миляна Велева допълни от своя страна, че ще се залага на обективен коментар, качествена картина, различни гледни точки на случващото се на терена и извън него.
NEWS7 е част от семейството канали TV7 и Super7.

През декември Turner Broadcasting System Europe Limited, компанията майка на CNN International, подписа споразумение с новия канал, което дава на NEWS7 достъп до новинарските ресурси на международния телевизионен лидер. Това включва извънредни новини на живо, новини, репортажи и програми. Като част от споразумението, NEWS7 ще предостави на CNN достъп до собствено съдържание от България, създадено от екипите на NEWS7.

"В тези трудни времена NEWS7 - новинарският канал на България, продължава традицията на ТV7, която подпомага най-обичаните и популярни спортове.

След волейбола, подаваме ръка и на българския футбол, не само като генерален спонсор, но и като партньор, който мисли за неговото развитие. На много места по света големи телевизионни канали спонсорират спорта, така че за нас е изключително предизвикателство да се наредим сред тях. NEWS7 не само ще подкрепи българските клубове, но и ще е гарант за пълната му прозрачност и ще води яростна битка с черното тото", обяви изпълнителният директор на TV7, NEWS7 и Super7 Николай Бареков.