Петев пуска младите и скъпите нови попълнения срещу мераклии за А група

Снимка: ludogorets.com
Българският шампи­он Лудогорец отново ще спази традицията и ще оползотвори пау­зата в първенството с контролен двубой в Разград. Този пък съ­перник на „орлите” няма да е някой от ру­мънските грандове, а втородивизионният Спартак (Пл). Двубоят ще се състои днес от 15,00 часа.

За двубоя с плевенчани се очак­ва Ивайло Петев да излезе с доста експе­риментален състав. Той не може да разчи­та на петимата си на­ционали Влади Стоя­нов, Минев, Дяков, Гъргоров и Гулдан, как­то и на тримата трайно контузени Чворович, Шоко и Кешада. За щастие на наставника доскоро контузеният Митчел Бургзорг е на­пълно възстановен и вече се включвав тренировките на тима на­равно със съотборниците си.
Тъй като за контролата със Спар­так Петев може да разчита единствено на Урош Голубович, по всяка вероятност ще бъде привикан някой от вратарите на юно­шеските формации. Като титуляри се очак­ва да започнат широ­ко коментираните скъпоплатени трансфери Ернандес и Милисавлевич. Твърде вероят­но е Петев да даде шанс и на двамата си най-млади футболисти - бранителите Диян Димитров и Тейнур Марем, които въпреки че тренират с първия състав, не успяват да намерят място в група­та за мачовете от шампионата.

Вестник "Меридиан Мач"