Гъргоров: Срещу Дания ще сме още по-добри

Снимка: ludogorec.net
Нападателят на Лудогорец Емил Гъргоров беше титуляр в домакинството ни на Малта при успеха с 6:0 снощи, и бе заменен в 57-ата минута. Равносметката на опитния играч в световната квалификация бе две асистенции и един гол.

Емо, въпреки че нямаше публика и времето беше студено, България избухна и направи чудесен мач. Как се получи това?
- Целта беше да се подходи много сериозно към този мач, да не играем отпуснато. Мисля, че доста сериозно подходихме и това се видя на терена. От първата минута желаехме победата и може да се каже, че бързо вкарахме головете точно заради това.

Равносметката за теб е две асистенции и един гол. Доволен ли си от своя принос към успеха?
- Доволен съм от победата, а на мен оценки има кой да ми дава.

Много се говереше за Малта преди мача, че не бива да се подценяват, че са сериозен притивник... А всъщност ги разгромихте с лекота.
- Точно това си говорихме, че трябва да се подходи сериозно, защото такъв противник може да ти изиграе много лоша шега. Гледали сме им записи, разучили сме ги много добре и бяхме наясно, че на контраатака са много добри. Мисля, че точно с това сериозно подхождане си решихме мача бързо.

Половината от целта пред вас - 6 точки в двата мача, вече е изпълнена. Какви са очакванията към Дания от висотата на днешния убедителен успех?
- Изпълнени сме с надежди и там да вземем трите точки. Отиваме за победа и се надяваме да покажем още по-добра игра.

Контузията, която претърпя наскоро, изглежда не ти се е отразила и си на предишното добро ниво.
- Не, един човек, когато е контузен, той гледа да се лишава от много неща, за да се върне по-бързо във форма. Аз съм професионалист и гледам по най-бързия начин да си върна нивото. Много се радвам, че националният отбор има нужда от мен. Дори и като бях контузен.

Ще има ли премии за отбора след тази победа?
- Не знам, не мога да кажа.

Феновете на Лудогорец са разочаровани, че ще се разделят с теб през лятото. Това ли е решението ти и към този момент?
- Това е, но не искам повече да коментирам този въпрос. Доста говорихме по темата, разбрали сме се. Ако има нещо ново, ще коментирам тогава.

Появиха се информации за евентуално твое завръщане в ЦСКА. Възможно ли е?
- Не, на този етап не съм говорил с никой. Да ви кажа честно, специално за ЦСКА ще е доста трудно.

На над 30 години стана основен футболист на националния отбор. Радва ли те това?
- Разбира се, че ме радва, виждате, че годините не играят. Има една поговорка - има можещи и неможещи, годините са без значение. Чувствам се добре и докато имат нужда от мен в националния отбор, ще съм готов да помогна.

На какво се дължи това футболно дълголетие при теб, този професионализъм?
- Може би на това, че ми се играе толкова много футбол и вероятно на лишенията... От доста неща се лишавам, за да мога да се чувствам добре и да играя дълго време.

Фалшивата деветка ли е твоят истински пост, или предпочиташ да си атакуващ халф, плеймейкър?
- Само ще кажа, че се чувствам добре където и да ме сложат и гледам да си върша работата и да давам всичко от себе си.

Коментарът ти за борбата за титлата в "А" група?
- Борбата ще е оспорвана. Виждате, че и ние губим точки, и Левски губят точки и други отбори също. Може да се намеси и трети отбор. Виждате, че всичко е възможно. Щом се стигна дотам и ние, и Левски да губим вкъщи точки от слаби противници... Ще е доста интересно до края.

Sportline.bg