Лудогорец гони поне 7 чужденци

Снимка: ludogorets.com
Оздравителните мерки в Лудогорец включват и тотална лятна чистка на чужденци през лятото, научи “7 дни спорт”. Проблемът е, че повечето от тях имат сериозни контракти, но в Разград са категорични в намерението си да се разделят с иностранците.
На най-челното място в списъка е вратарят Урош Голубович, който щеше да е трети избор на Ивайло Петев, ако не беше контузията на Иван Чворович. Ще си тръгне и един от бековете Гилерме Шоко и Кайсара. Последният дойде през лятото срещу близо половин милион лева, но така и не показва сериозно ниво. В същото време Шоко е желан от няколко наши клуба, а импресариото му Лъчезар Танев има оферта за него и от Азия.

Централният бранител Александър Барт е разгневил Ивайло Петев с изявите си срещу Пирин ГД и най-вероятно кара последен сезон у нас. Бургзорг също е пътник, а висящо е положението на Витиня и Безяк. Последният продължава да е сред най-яловите нападатели в цяла Европа, нищо, че за него също отидоха 250 000 евро. Проблематично е оставането и на сърбина Милисавлевич, който се оказа истински провал. На всичкото отгоре той се и контузи в събота срещу Спартак Пл.

Със сигурност си тръгва и звездата на тима Марселиньо. Бразилецът няма нищо общо с онзи играч, който помогна на Лудогорец да стъпи на върха в “А” група. В Разград дори отчитат като грешка факта, че не го пуснаха през зимата в Китай, откъдето имаше солидна оферта за него. Сега се работи активно по сделка за него със сериозен турски клуб.
След поредицата проблемни трансфери от отбори зад граница през лятото в Разград вече ще процедират по нов начин. Край на пълната власт в този “отрасъл” на Ивайло Петев. За привличането на всеки състезател ще се взима мнението на поне още двама души от скаутското звено.

Вестник "7 дни спорт"