Време е за промяна

Снимка: ludogorec.net
Лудогорец отстъпи крачка назад спрямо миналия сезон. Зелените вдигнаха крак от газта и го дават по инерция в последните мачове. Отборът вече не доминира в мачовете си, а ефективността спадна сериозно. По притеснително за треньора Ивайло Петев и неговият е щаб е липсата на достатъчно голови положения. Създаването на такива не бе проблем преди година.

Видно е, че в играчите са се пренаситили от победи, като дори се отбеляза и леко изчерпване на стила на зелените. Само слепец би отрекъл, че няма спад във формата на Лудогорец. Вярно е, че разградчани водят в класирането, но заради мъжеството и характера си, който проявиха в дербитата с ЦСКА, Левски и Литекс. А и заради грешките на сините.

Време е Ивайло Петев да вдигне мерника на звездите Емил Гъргоров, Мирослав Иванов, Иван Стоянов, Станислав Генчев, Светослав Дяков и най-вече на Марселиньо. И докато Бадема има извинение, че си тръгва през лятото, то другите нямат.

Специалистът не бива да робува на имената на играчите, а да ги забие там където им е мястото – на пейката. Защото на нея чакат забравените Георги Костадинов, Михаил Александров, Димо Бакалов, както и новото попълнение Себастиан Ернандес. Свежата кръв може да окаже влиянието на приливна вълна, която да извади Лудогорец от дупката. А когато головата суша и безидейността са обгърнали отбора е повече от наложително да бъде направена промяна, но не на треньорската скамейка, а на терена.

Вестник "Тема спорт"