30 хулигана за година са засекли на "Лудогорец арена"

Девет човека се водят като контингент по линия „Спортно хулиганство” в ОДМВР-Разград – сочи отчетът на разградската полиция за миналата година. От тях двама са ултраси, спрямо единия през 2012г. е образувано досъдебно производство за проповядване чрез интернет на омраза и призоваване към масови безредици при провеждане на масови мероприятия.

Издадените актове по Закона за футболното хулиганство са повече през 2012 г., тъй като нарушителите са предимно от гостуващите агитки. 30 са наложените санкции за футболно хулиганство на стадион "Лудогорец Арена", те са внесени след това в Районен съд-Разград. На 28 от футболните хулигани са наложени глоби, а двама са осъдени да не посещават футболни срещи в продължение на 1 година.

От полицията уточняват, че за обезпечаване охраната на футболните срещи в гр. Разград се привличаха, както служители от РУ ”Полиция” - Исперих, Кубрат и Лозница, така и от ОД на МВР-Русе, Шумен, Търговище и СПС-Варна. Изключителна помощ оказа изградената система за видеонаблюдение на стадион “Лудогорец Арена”.

Dariknews.bg