Мишо Александров: Радваме се на кризата в Левски

Снимка: ludogorets.com
Вече повече от 2 години Михаил Александров носи екипа на Лудогорец. 23-годишният атакуващ халф се превърна в герой за своя клуб при успеха над Локомотив София с 1:0 в последния кръг. Мишо е юноша на ЦСКА, но има едва три мача за мъжкия отбор на "червените". Изкарва близо 4 години в немския колос Борусия Дортмунд. Александров даде интервю пред вестник "България Днес".

Мишо, донесохте победата срещу Локо София. Успехът сякаш не беше лек?

- Определено беше труден мач. Това се дължи най-вече на противника, както и на лошия терен. Не мога да разбера защо играят на това място. Локо имат футболисти, които могат да вдигнат отбора от незавидното положение. Но това игрище не става за професионален футбол. Определено е най-ужасният терен, на който съм играл в "А" група.

Отново съдийството бе главната тема след мача. Чувствате ли помощ от реферите?

- Нека това да преценят хората, които разбират. Ако аз бях съдия на този мач, също щях на секундата да изгоня Кристиян Добрев за удара с лакът срещу Марселиньо. Определено твърденията, че реферите ни подпират, имат за цел да ни провокират. Аз не смятам, че успехите ни се дължат на съдийски аванти. Злите езици нека си говорят, а ние да печелим.

Каква е атмосферата в отбора, след като разликата с Левски набъбна на 4 точки?

- Настроението винаги е приповдигнато. При нас няма проблеми и никога не е имало, независимо дали печелим, или губим. Все пак силите във футбола се изравняват. Виждаме, че навсякъде по Европа стават изненади.

Вашият основен преследвач е в сериозна криза. Говорите ли за това?

- Да, няма как да не се радваме, че Левски губи точки. Дърпаме напред от тях, а това е много важно за самочувствието на отбора.

Възможно ли е и друг отбор да се намеси в битката за титлата?

- Абсолютно. Литекс, ЦСКА и Ботев Пловдив имат достатъчно добри изпълнители, за да се включат в борбата за първото място. Ние обаче няма да позволим това да се случи. Само от нас си зависи да останем на върха до края.

Кой ще бъде най-тежкият мач на Лудогорец тази пролет?

- Тежки ще са всички мачове отсега нататък. 4 точки са много, и малко. В никакъв случай не бива да се отпускаме от факта, че имаме право на една грешка.

Ивайло Петев ли е човекът, който може да изведе тима до втора титла?

- Не съм експерт, който да оценява дали той трябва да е треньор в клуба или не. След като веднъж ни е направил шампиони, не виждам проблем да го направи втори път. Ние, футболистите, вярваме в него.

Чувствате ли се късметлия, че още навремето избягахте от ЦСКА?

- Така се случи. Когато има организационни проблеми, един отбор трудно може да върви напред. Радостен съм, че сега при мен всичко е наред в Лудогорец. Не мисля за нищо друго освен за футбол. Нямам никакви сантименти към ЦСКА.

Кога ще видим Мишо Александров в голям европейски клуб?

- За да изляза в силен тим навън, първо трябва да поиграя малко и тук. Да покажа, че съм готов. Имам планове за бъдещето и се надявам да се случат скоро. За трансфер това лято е рано да се говори. Не съм го и мислил дори. Иначе любимото ми първенство е испанското, тъй като съм почитател на техничния футбол. Харесвам най-много Реал Мадрид.

Може ли да привлечете вниманието на националния селекционер Любослав Пенев?

- Естествено. Няма футболист, който да не иска това нещо. За мен е важно да играя добре на клубно ниво, да побеждавам. Националният отбор е последната, най-върхова цел.

Следите ли мачовете на националния?

- Абсолютно всички. Отборът ни е много силен и всеки трябва да го подкрепя и да помага. Намираме се в много тежка група и въпреки това сме втори. При това незаслужено. Ако не бяха някои съдийски грешки, трябваше да сме дори първи. Играчите на Лудогорец в националния ще стават все повече и повече.

Гаджето ви Деница е считана за най-красивата футболна половинка. Как успявате да я опазите от мъжките погледи?

- Аз не полагам особени усилия в тази насока. Тя умее сама да се пази. Подкрепя ме на абсолютно всеки мой мач, за което съм й много благодарен.

Не мислите ли за сватба?

- Тези неща са много лични и ще ги запазя за себе си.

Вестник "България Днес"