Половин работен ден в Разград заради финала за Купата на България

На половин работен ден ще са на 16 май общинските служители в Разград - това разпореди кметът на града Денчо Бояджиев. Всички, които желаят, ще бъда освободени от работа следобед, за да имат възможност да пътуват до Бургас и да гледат наживо финала за Купата на България между „Лудогорец" и „Локомотив"-Пловдив - обясни градоначалникът.

Местната управа е осигурила 6 автобуса за феновете, още 4 ще платят частни фирми. Те ще тръгнат към намиращия се на 176 км. морски град в 14 часа от паркинга на Средношколското общежитие, ще се движат в колона, отделно мнозина ще пътуват и с личните си коли, апелирам колкото се може повече разградчани да дойдат на стадион „Лазур", за да подкрепят „Лудогорец" - заяви разградският кмет.

Решението ми не може да се нарече административно, то е патриотично - допълни още Бояджиев. Той е уверен в победата на разградчани, конкретна прогноза за мача обаче не направи.

Участието на „Лудогорец" във финала на турнира за Купата на България е историческо за тима, освен представянето в първия сезон в „А"-група, досегашното най-добро постижение на отбора от Разград е полуфинал за Купата на съветската армия през 1983 г.