Михаил Александров: Ще се хвърля здраво срещу ЦСКА

Снимка: Диди Колева
Крилото на Лудогорец Михаил Александров постепенно започва да играе все по-редовно. Крилото не беше използван много често през есента, но от началото на годината Ивайло Петев разчита на него. Мишо реши мача с Локо Сф, а срещу Литекс беше един от най-активните. След равенството 0:0 с ловчанлии той сподели пред „7 дни спорт” мнението си за двубоя, какво очаква от дербито с родния си клуб ЦСКА и има ли сили Лудогорец за втора титла.

- Мишо, изпуснахте ли 2 точки с Литекс или спечелихте 1?

- Мисля, че изпуснахме 2 точки. Все пак ние се борим за титлата, трябва да печелим във всеки мач и точно това е мисълта, с която излизаме на терена. Неприятно е, че не се получи срещу Литекс. Само комплименти за играта на Литекс и за това, че играха нападателен и открит футбол. Те са много симпатичен отбор, който практикува и приятен футбол. Мисля, че се получи хубав мач, даже много хубав за нашите стандарти. Нито един от двата отбора не подходи дефанзивно и не тръгна да се пази. Предполагам, че зрителите на стадиона и тези пред телевизорите са останали доволни, независимо че нямаше голове.

- Литекс ли игра много силно, или Лудогорец не бе на познатото ниво?

- Според мен ако бяхме останали с 11 души, можехме да си позволим да играем по-атакуващо и да диктуваме играта. Все пак като си с човек по-малко, се прегрупираш и гледаш да затваряш пространствата. След червения картон се постарахме да действаме главно на контраатака и това е съвсем нормално. Въпреки това си имахме своите положения и можехме да вкараме, но нямахме късмет. В никакъв случай обаче не омаловажавам усилията на Литекс, момчетата се бореха за победата.

- Ощети ли ви съдията?

- Не искам да коментирам реферите. Прекалено много се спекулира по темата, постоянно се говори за тях, а това не е най-важното. Аз не съм човекът, който трябва да дава оценки.

- Започна да играеш редовно, как се чувстваш?

- Доста добре, надявам се всичко да продължава да върви добре за мен. Дано да тренирам на пълни обороти и да играя в мачовете. Ако ръководството и треньорите са доволни от мен, ще бъда и на терена, а това е най-важното. Виждате, че тук сме събрани много добри футболисти и във всеки мач някой не играе. Затова тренираме здраво и се борим да попаднем сред титулярите.

- Мачът с ЦСКА има ли по-специална тръпка за теб?

- Наистина има по-специално чувство, защото ЦСКА е моят роден клуб, изкарах доста време там. Ние обаче отиваме да играем за трите точки, нищо друго освен победа на Армията не ни удовлетворява. Това, че симпатизирам на ЦСКА, няма никакво значение в случая, защото аз съм професионалист. Напротив, ще играя на 100 процента срещу тях, аз съм играч на Лудогорец и искам моят отбор да побеждава. Единственото ми желание е Лудогорец да вземе трите точки, въпреки че съм цесекар от малък и подкрепям този отбор.

- Сякаш битката за титлата се завърза още повече с вашето равенство с Литекс?

- Да, Левски би и авансът ни вече е само 2 точки. Всеки от отборите има тежки двубои, където ще греши, затова и първенството е толкова интересно. Според мен до последно няма да е ясно кой ще бъде шампион. Надявам се да не се окаже така ние да сме отборът с по-малко точки.

- Директният мач с Левски ли ще реши титлата?

- Това, че имаме директен мач с тях, определено помага. Всички в отбора се надяваме да продължим добрата ни серия срещу Левски. До момента от 3 мача ги бихме и трите пъти. Мисля, че в дербитата играем добре, ние не сме отбор, който се плаши от големите мачове, даже напротив, наслаждаваме им се. Затова и постигаме успехи. Надявам се да продължим доброто ни представяне не само срещу Левски, но и срещу останалите отбори.

- Проблем ли е, че повечето отбори се затварят срещу вас?

- Нормално е да се затворят другите отбори. До момента показахме доста добри игри и неслучайно сме на първо място. Във футбола всеки отбор гледа да се нагажда според противника и да му противодейства както може. Нормално е отборите да са по-резервирани към нас. Преди просто не ни познаваха, а сега са ни разучили и затова се затварят.

- Страхуват ли се другите отбори от Лудогорец?

- Аз специално предпочитам да не се страхуват от нас, за да няма някакво чувство на подценяване. За мен лесни мачове няма, всеки един двубой е труден сам по себе си. Въпросът е как ще си го направим самите ние. Ако излезем пределно мотивирани и покажем най-доброто от себе си, е нормално да ни бъде по-лесно.

Вестник "7 дни спорт"