Йордан Минев извън терена за няколко седмици

Снимка: ludogorets.com
Йордан Минев вчера е бил опериран от херния в "Пирогов", съобщи Sportal.bg. По-рано днес защитникът на "орлите" напусна лечебното заведение, а от утре ще започне процедури по възстановяването си. Още от лагера в Турция насам 32-годишният твърд титуляр на шампионите играеше с болки, като преди всеки двубой му биеха обезболяващи инжекции. Срещу Литекс (0:0) през миналия уикенд близнакът получи червен картон, който автоматично го извади от сблъсъка с ЦСКА днес.

По време на последните занимания Минев е усещал болки, които са продължи и след пристигането на Лудогорец в София за дербито. В тази връзка е било взето решение той да бъде опериран веднага, за да може да се възстанови за последния месец от сезона. Очаква се бранителят да почива около 15 дни, като със сигурност е аут още за домакинствата на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Враца), както и за гостуването на Миньор в Перник между тях.

Така Минев ще бъде на разположение за срещата с единствения тим, победил лидера до момента през сезона в "А" група - Черноморец. Досега през шампионата Минев е пропуснал само един мач - срещу Етър, поради травма.