Барт се гласи за наш национал

Авторитетното френско списание "Франс Футбол" публикува голямо интервю със защитника на Лудогорец Александър Барт. То го представи като най-титулувания чужденец в българското първенство (общо 7 трофея).

"Когато пристигнах, бях в Литекс с Вилфред Нифлор (сега във ФК Париж), Алексис Бертен (Мертиг), Седрик Камбон (Евиан ТГ).

Постепенно обаче всички си тръгнаха и останах последния мохиканин, разказва Барт, който е юноша на Сент Етиен.

"В началото не очаквах да остана дълго в България. Мислех, че няма да изкарам повече от година, но още съм тук. Вярно е, че бих искал да играя в някой по-известен шампионат и по-близо до Франция, но засега всичко е наред в България", продължи Барт.

Той е на крачка да вземе български паспорт и се надява да получи повиквателна от Любо Пенев, с когото работиха заедно в Литекс.

"Познавам Пенев много добре. В началото имахме конфликт с него, защото аз исках да се върна във Франция. Имах оферта от Арл Авиньон. Тогава не се получиха нещата.

Но сега, ако има нужда от мен, ще гледа качествата ми, а не какви са ни били отношенията. Готов съм да играя за България.

Не знам добре химна, но говоря добре български, така че може да го науча. В националния има добри играчи като Манолев и Гъргоров. Емо дори знае френски, защото е играл в Страсбург, много ми помага. Той ми е като дясна ръка", добави Барт.

sportni.bg