Иван Стоянов е ключът към титлата

Снимка: Диана Анастасова
Лудогорец се намира може би в най-добрата си форма през настоящия сезон. Разградчани продължават да водят в класирането, а освен това записаха 5 поредни победи. Това не се беше случвало на тима на Ивайло Петев от началото на сезона, когато той тръгна с 8 поредни успеха. Донякъде тогава беше обяснимо, тъй като Лудогорец направи много интензивна подготовка, търсеше се върхова форма на футболистите в ранен етап и тимът буквално прегази всички. Сега положението е различно, вече в края на сезона Лудогорец поддържа много високо ниво, при това в такъв сгъстен цикъл.

В момента в редиците на разградчани над всички се откроява Иван Стоянов. Голмайсторът от миналия сезон е като хала в последните няколко мача и именно в тях тимът има само победи. Това пък никак не е случайно. Възходът във формата на сливналията тръгна от победата с 1:0 над Локомотив Пд, когато даде асистенция за единствения гол. Седмица по-късно изпорти дузпа срещу Миньор, но даде нов голов пас. Срещу Ботев Вр, Черноморец и Етър обаче Стоянов вкара общо 4 гола и даде още 2 асистенции. Така, въпреки че беше остро критикуван от средата на сезона, играчът с №73 вече е водещ голмайстор на шампионите през настоящата кампания. В момента Стоянов има 7 попадения, с едно повече от Емил Гъргоров и Марселиньо. На всичкото отгоре той има и 7 асистенции, като си дели първото място с Мирослав Иванов. Няма да е нелогично, ако се каже, че именно сега Стоянов навлиза в своето време. През миналия сезон той беше големият мотор, особено през пролетта. В последните 7 кръга обаче беше неудържим и заби 8 гола. Сега може и да подобри това си постижение, след като има 4 мача до края на сезона, с които да затвърди добрата си форма.

В Лудогорец могат да са спокойни, когато имат играч като Иван Стоянов. Сливналията показа, че не се плаши от големите мачове, даже напротив. А този с Левски вече чука на вратата. Именно срещу сините на Герена Иван вкара през миналия сезон и донесе победата с 1:0. Обича да им вкарва, след като го е правил и с екипа на ЦСКА. На всичкото отгоре, откакто е в Разград, Стоянов минава за талисман. Просто, когато вкара, отборът му не губи мача си - 15 пъти е спечелил и само един път е завършил наравно. Точно този хикс обаче беше скъпоценен, след като Лудогорец направи 2:2 с ЦСКА на Армията.

Ивайло Петев и екипът му показаха нужното търпение към Стоянов, когато не беше в добър период. Нападателят търсеше себе си, но накрая отново стъпи в головите си обувки и се отблагодарява по най-добрия начин. А това няма как да не притеснява и противниците на шампионите. Просто защото е видно, че Иван Стоянов е ключът към титлата.

Вестник "7 дни спорт"