Генчев с възпален ахилес, виси за дербито с Левски

Снимка: ludogorets.com
Сериозен проблем има мениджърът на Лудогорец Ивайло Петев броени дни преди дербито с Левски. Наставникът на шампионите не можа да се зарадва истински на успеха над Славия, тъй като един от основните му футболисти Станислав Генчев получи контузия. Дефанзивният халф усети болки в края на първата част и веднага напусна терена. След края на двубоя стана ясно, че Генчев има проблем в ахилеса.

- На пръв поглед нещата не са много добре. Усетих болка и веднага реших да напусна, за да не стане по-зле. Тези дни ще видим доколко сериозно е състоянието ми, дано да мога да играя срещу Левски - сподели Генчев пред „7 дни спорт”.
Проблемите на халфа не са от мача със Славия. През миналата седмица вторият капитан на шампионите пропусна няколко тренировки именно заради възпалението си в ахилеса. Добрите новини за Ивайло Петев обаче са, че вероятността сухожилието да бъде скъсано са минимални.

Има голям шанс Генчев да прибегне до услугите на нашумялата сръбска лечителка Марияна Ковачевич. Халфът може да пътува специално до Белград в опит известната с нетипичните си методи лечителка да го вдигне на крака. В момента обаче ръководството на Лудогорец все още изчаква заключението на лекарския екип.

Контузията на Станислав Генчев обаче не е единственият проблем пред Ивайло Петев. Друг от основните футболисти Михаил Александров също не е сигурен на 100% за решителния мач за титлата на Герена. Юношата на ЦСКА въобще не беше в групата за двубоя със Славия, тъй като има проблеми с връзка в коляното. Александров ще почива няколко дни, като разградчани се надяват той да бъде готов за дербито със сините.

Вестник "7 дни спорт"