Какво ще извади от торбата Хитър Петев?

Снимка: БГНЕС
На хоризонта вече се задава четвъртият мач между Левски и Лудогорец. До момента разградчани се превърнаха в истински кошмар за столичани, тъй като ги бият където и да ги срещнат. Ивайло Петев и отборът му победиха сините категорично и при Георги Иванов, и при Илиан Илиев, а сега идва и новият Левски, воден от Николай Митов. Сега обаче на дневен ред стои въпросът има ли останали козове в ръкава си мениджърът на шампионите? В досегашните си 3 победи над сините Петев предложи по нещо различно, което до голяма степен изненада сините.

Първият успех с 2:1 в Разград определено хвърли бомбата. Новакът тогава Лудогорец натупа сините при откриването на новия си стадион и на практика навлезе с пълна сила на футболната карта. Трябва да се отбележи, че това се случи в началото на сезона и тогава все още другите тимове не бяха запознати с Лудогорец. Ивайло Петев тъкмо беше наложил стила на игра с фалшива деветка в лицето на Емил Гъргоров и това сработи. Бадема се разписа, а освен това даде и асистенция за другото попадение, дело на Миро Иванов. Разградчани бяха пълни господари на терена и изпуснаха да бият с резултат.

Във втория мач с Левски Петев предложи нещо съвсем различно. Пристигна на Герена, като аутсайдер и без голяма кошница. Тогава тимът му преследваше ЦСКА в битката за титлата, но все още беше подценяван, заради голямата разлика в точките. Разградчани изчакаха своя момент и удариха, без да се бавят. Иван Стоянов наказа сините на контра, а Лудогорец би с 1:0.

Последният мач между двата отбора поразително приличаше на първата битка в Разград. Отново срещата беше на "Лудогорец Арена" и пак домакините биха с 2:1, а можеха да спечелят много по-убедително. Единствената разлика беше, че Левски влезе като фаворит, тъй като имаше и 2 точки преднина на върха в класирането. Сините обаче поддадоха под тежестта на очакванията и се огънаха. Лудогорец смаза Левски игрово, но пропусна да го бие с повече. Страхът на Илиан Илиев пък си каза думата. В седмиците преди двубоя Станислав Генчев беше най-критикуваният човек, а той отговори с два гола, вторият от които истински шедьовър.

Срещата в събота обаче няма да прилича на нито една от предишните. Просто защото цената е много по-висока - титлата. Ивайло Петев трябва да премисли много добре всеки свои ход до двубоя. Една евентуална грешка ще бъде фатална, тъй като няма абсолютно никакво време за реакция.

На практика в момента мениджърът на шампионите трябва да намери своя следващ коз. В първия двубой той ползва Гъргоров, на Герена - Иван Стоянов, а в герой при последната победа се превърна Генчев. Кой ще бъде следващият?

Вестник "7 дни спорт"