Има ли кой да замести Генчев в състава на Лудогорец?

В Лудогорец все още не знаят дали могат да разчитат на един от основните си футболисти Станислав Генчев срещу Левски. Опорният халф на шампионите виси сериозно за мача на годината, след като го мъчат проблеми с ахилеса. Безспорно това е голям проблем за Ивайло Петев, след като Генчев има огромна роля за прогреса на Лудогорец. Опитният халф държи не само средата на терена, но и внася необходимия респект към противниците на шампионите. Статистиката показва, че за 2 сезона Генчев е пропуснал едва 4 мача в "А" група. В нито един от тях тимът нямаше проблеми да стигне до победата, но те бяха срещу далеч по-непретенциозни противници. През миналия сезон Генчев почиваше срещу Калиакра (2:0 и 4:0), както и срещу Локомотив Сф. През настоящата кампания пък халфът има едва един пропуснат мач. Това се случи преди 2 кръга, когато не игра срещу Етър заради натрупани жълти картони. Във всяко по-напечено дерби обаче той е там, на терена, за да води съотборниците си.

С право Ивайло Петев не може да се чувства много спокойно преди срещата с Левски заради евентуалното отсъствие на своя втори капитан. Просто опциите пред мениджъра не са чак толкова много. В средата на терена могат да играят Митчел Бургзорг и Георги Костадинов, които обаче през сезона получиха прекалено малко време на терена, а и като цяло имат по-маргинална роля в състава. Възможен е и вариант с Марселиньо, който обаче не убеди, че може да се справя достатъчно добре като опорен халф. Така най-реалната алтернатива на Станислав Генчев е друг от опитните футболисти на зелените - Мирослав Иванов. Дребничкият техничар беше върнат до Светослав Дяков в последния мач, като определено Ивайло Петев искаше да направи генерална репетиция. Иванов се справи, но умората си каза думата. Срещу Левски обаче ще бъде още по-тежко и трудно, отколкото беше срещу Славия.
До двубоя остава съвсем малко време, а изглежда, че това е единствената въпросителна пред Ивайло Петев. Мениджърът на шампионите ще трябва да намери как да нареди пасианса без Станислав Генчев в състава си или да предпочете да рискува с пускането на най-опитния си играч.

Вестник "7 дни спорт"