Бадема заслужава подобаващо сбогуване

Снимка: ludogorets.com
Вече на всички е ясно, че капитанът на Лудогорец Емил Гъргоров напуска тима. Още през зимата Бадема обяви, че няма да преподпише договора си с разградчани, а най-вероятно ще продължи кариерата си зад граница. Няма обаче да е никаква изненада, ако кажем, че си тръгва най-харизматичният футболист на отбора. Въпреки че Лудогорец е нов клуб, той също има своите звезди. А Емил Гъргоров се превърна в легенда в Разград. Дори само за 2 години престой в Лудогорец Бадема направи толкова много за клуба, че то не може да се забрави. Юношата на Локомотив Сф вдигна всички трофей в България, разписа се в почти всички важни мачове. Както всяко нещо обаче, и бракът между Лудогорец и Бадема не се оказа толкова дългосрочен.

Когато се заговори за успехи, безспорно едно от първите имена, които изникват в съзнанието на хората, е това на Емил Гъргоров. Може би след собственика Кирил Домусчиев джобният техничар има най-голям принос за успехите. Няма да е нелогично, ако наречем връзката между Бадема и Лудогорец брак по сметка. Може да е малко грубо, но е точно така. Футболът е бизнес, в който се искат резултати и се играе за пари. Гъргоров го е осъзнал преди доста години и това му помага да гледа много трезво на нещата. Точно заради това напусна родния Локомотив, а по същата причина си тръгна и от мястото, където още пеят за него - "Българска армия".

През лятото на 2011 г. Лудогорец тъкмо навлизаше на футболната карта след промоцията си в "А" група. Амбициозният проект на Кирил Домусчиев търсеше своето лице, своята фигура, която да придаде облик на отбора. Намери я чрез идването на един от най-успешните играчи по родните терени за последните 10 години - Емил Гъргоров. За отрицателно време Бадема се превърна в капитан и основен футболист на тима. Стилът, който наложи Ивайло Петев, щеше да бъде немислим, ако го нямаше в състава играч като Гъргоров. Освен всичко, което правеше на терена, той се превърна и в катализатор в съблекалнята. С огромния си опит Бадема респектираше останалите, обединяваше отбора. От началото на тази година обаче нещата изглеждаха решени. Гъргоров започна да остава все по-често на пейката или извън групата. Да, контузиите също му попречиха, но и яснотата около бъдещето му форсира това да се търсят нови варианти.

В оставащите два мача до края на сезона положението ще бъде различно. Шансовете на Лудогорец граничат с чудо. Шампионите обаче могат да направят нещо хубаво, а то ще бъде жест, равносилен на подарък за Гъргоров. А той е много прост - подобаващо сбогуване за Капитана. Бадема заслужава последен мач на "Лудогорец Арена", пред тази публика, която повярва в успехите благодарение на него. Независимо от случилото се през последните месеци най-малкото, което трябва да направят двете страни, е да се сбогуват като приятели. Просто футболът може отново да пресече пътищата им след време.

Вестник "7 дни спорт"