Лудогорец е шампион за втора поредна година! (ВИДЕО)

Снимка: ludogorec.net
Лудогорец победи изпадналия Монтана с 3:0 и стана шампион на България по футбол за втора поредна година, след като Левски завърши наравно със Славия (1:1) на стадион "Георги Аспарухов" в мач от последния кръг на "А" група.

Още преди началния съдийски сигнал на Владимир Вълков се стигна до неприятен инцидент за състава на Лудогорец. Бразилският полузащитник Марселиньо, който бе включен в стартовия състав, получи тежка контузия по време на загряването на терена на стадион "Огоста" и бе изнесен на ръце от своите съотборници.

Така старши треньорът на гостите Ивайло Петев бе принуден да направи принудителна смяна още преди да е започнала срещата, а Себастиан Ернандес получи неочакван шанс за изява в основния състав.

Мачът започна с провъзходство на гостите и още в 10-ата минута се наложи вратарят на монтанци Христо Иванов да демонстрира класа и да направи двойно спасяване на удари от опасна близост на Шоко и на Георги Костадинов.

В 30-ата минута бразилецът Кишада догони топката до самата аутлиния, центрира точно и капитанът на разградчани Светослав Дяков с глава откри резултата в мача - 1:0 за Лудогорец.

В последната минута на полувремето Георги Костадинов стреля от чиста позиция, но вратарят на домакините Христо Иванов демонстрира отличен рефлекс и отби топката, но тя отново попадна в Костадинов, който стреля, но вратарят спаси и втория удар.

В 68-ата минута, четири минути след като се появи на терена, Михаил Александров на празна врата увеличи на 2:0 за Лудогорец.
Десетина минути по-късно Михаил Александров отбеляза втория с гол, този път с глава и Лудогорец поведе с 3:0.

В 78-ата минута пък ударът на Михаил Александров се отби от напречната греда.

След последния съдийски сигнал, научили резултата в София между Левски и Славия, играчите на Лудогорец и старши треньорът Ивайло Петев нахлуха на терена на стадион "Огоста" и отпразнуваха бурно втората си шампионска титла, която спечелиха и с помощта на 100-годишната Славия.

СТАТИСТИКА И КОМЕНТАРИ