Александров: Карвальо кой щеше да го знае, ако не беше в България?!

Халфът на Лудогорец Михаил Александров вече е двукратен шампион на България. За по-малко от 2 години в Разград той спечели още купата и Суперкупата на страната.

- Мишо, честита втора поредна титла на България!

- Мерси, мерси...

- Отново я спечелихте в последния кръг, очаквахте ли го, какво е чувството?

- Страхотно е, макар че трудно се асимилира и приема. Още не можем да повярваме какво се случи. Много съм щастлив обаче и искам да благодаря на момчетата от Славия за мъжеството, характера и феърплея.

- Преди да излезете на терена в Монтана, минаваше ли ви през главите, че подобен сценарии е възможен?

- Ако трябва да бъда честен – не. В дните преди мача в съблекалнята си говорехме, че ние излизаме за победа, а каквото стане, стане. Когато научихме развоя на събитията на "Герена", тотално полудяхме от щастие.

- Заслужено ли триумфирахте?

- Според мен – напълно, заслужено и абсолютно – да. Мисля, че играхме най-добрия футбол и закономерно сме шампиони за втора поредна година.

- А Левски? Десет минути преди края на срещите, "сините" бяха шампиони?

- Те цяла седмица бяха "шампиони" по медиите. Всички ги коронясаха. Всички отписаха нас и Славия. От лагера на Левски обаче прекалено много предизвикваха съдбата. Те не спряха да говорят и сега и сега им е тежко, но не ме интересува.

- Базил де Карвальо отправи тежки обвинения към вас, като нарече Лудогорец "лайнян" отбор и беше категоричен, че "купувате" мачове?

- Аз още в събота казах, че той е длъжен на момента да се извини. Не му прави чест да говори за корупция в България. Ако не беше България, него никой нямаше да го знае. Кой е той? Къде е играл? Аз съм категоричен, че в "купен" мач не съм играл и ако знаех, че има такива, щях да напусна отбора. Много хора визират съдийски грешки в наша полза. Да, имало е. Не отричам. Дори срещу Ботев (Пд), когато гледах от трибуните и смятам, че ако бях съдия, нямаше да отсъдя първата дузпа. Но реферът така е преценил. Така е видял от неговата позиция. Нима в полза на Левски нямаше грешки? И те ли купуват? Това са пълни глупости.

- Срещу Монтана започна от пейката, а срещу Ботев (Пд) беше на трибуните, какъв е проблемът? Треньорски ли е?

- Не, не. Няма треньорски проблем. Истината е, че срещу Ботев изпитвах болки в коляното. Имаше съмнения за “връзка”, но направихме магнитен резонанс и се оказа, че е “малкия Дявол” – възпаление на костта, което ще мине с почивка. За мача с Монтана аз, Съни Дяков, Иван Стоянов, бяхме пуснати вече във ваканция. Г-н Петев ни извика в последния момент, за да изиграем и този мач. Така че няма смисъл да се търсят сензации. Всичко е наред.

- Какви премии обявиха клубните шефове за спечелената титла?

- (смее се) Питайте тях.

- А наистина ли футболистите на Славия са премирани?

- Аз не мога да отговоря на този въпрос, но според мен най-голямата награда за момчетата и всички от Славия е, че спечелиха уважението на България за честната и мъжка игра. Това е повече от всякакви пари.

- Какви са плановете ти за бъдещето?

- Сега, на първо време искам да си почина, а след това мислим за квалификациите за Шампионска лига. Друго не знам.

- За Коледните и новогодишните празници заведе приятелката си Деница Стоянова в Париж, сега няма ли да й подариш романтично пътешествие по повод титлата?

- Много бихме искали, но едва ли ще има достатъчно време, а и…Ние чакаме бебе и сега мислим най-вече за това.

- Честито, това е прекрасна новина...

- Благодаря. Да, да. Много сме щастливи. Това е по-хубаво дори от титлите и купите.

Sportline.bg