Марселиньо се размина с тежка контузия

Снимка: ludogorets.com
Една от звездите на Лудогорец – Марселиньо, стресна сериозно ръководството на шампионите в последния мач на тима. Бразилецът се контузи на загрявката преди срещата с Монтата, а поставената на място диагноза беше скъсан менискус.

Изследвания в София обаче показаха, че травмата му не е толкова сериозна. Той ще трябва да се подложи на артроскопия, но възстановяването му ще отнеме около 15 дни, като ще пропусне съвсем малка част от лятната подготовка на тима.

Заради операцията Марселиньо няма да се прибира до родината си, а ще прекара почивката в България. Още през тази седмица халфът ще замине за морето, където ке е със семейството си.

Все още притеснително обаче е състоянието на друг от играчите на шампионите. Роман Безяк се контузи срещу “Левски”, след което стана ясно, че има разтегнати връзки на глезена. Неговото възстановяване ще бъде малко по-дълго, но от ръководството на тима се надяват той да бъде на линия в най-скоро време. Безяк вече е в родината си Словения, където ще остане до началото на подготовката.