Треньорът на Лудогорец - Ивайло Петев

Снимка: ludogorec.net
Ивайло Петев за пореден път остана недооценен от футболните специалисти. Той обаче спечели нещо много по-ценно, а именно титлата, и то за втори път. Най-младият специалист в "А" група влезе завинаги в историята, след като защити трофея. Ивайло Петев отнесе много критики през целия сезон, но показа, че не се влияе от чуждото мнение, или поне не оставя то да го разклати. Показа отличните си качества на мотиватор и психолог, след като извади отбора от дупката и го накара да повярва, че титлата не е изгубена. Ивайло Петев не позволи на футболистите си да литнат в облаците през есента, когато започнаха ударно. Стъпиха накриво 1-2 пъти, но след това треньорът отново ги вдигна за финален щурм. Същото стана и през пролетта след провала на Герена.

Освен това Петев се справи и с напрежението през зимната пауза, когато стана ясно, че капитанът Емил Гъргоров си заминава след края на сезона. Въпреки това треньорът успя да извлече максимума от целия си отбор и да го подготви достатъчно добре за атаката на титлата.

През втория си сезон начело на клуба Петев разчупи и калъпа, като малко по-малко започна да променя игровата схема на Лудогорец. Сега му предстои още по-трудно лято от миналогодишното.

Вестник "7 дни спорт"