Пълен кредит на доверие за Ивайло Петев

Снимка: ludogorec.net
Смяната на Ивайло Петев като треньор на Лудогорец не е обсъждана на вчерашната среща на шампионите. Както "7 дни спорт" съобщи, сбирката на треньорския щаб и директорите при собственика Кирил Домусчиев имаше по-скоро оперативен характер. На нея босът и ръководството са обсъждали предстоящата лятна селекция, както и подготвителните лагери на тима.
Лудогорец продължава дългосрочната си линия на развитие, а доверието в Ивайло Петев остава непокътнато. Наставникът има договор с шампионите до 2015 г., като желанието и на двете страни е да го изпълнят докрай.

До началото на лятната подготовка се очаква да започне и преподписването на договорите на двама от основните футболисти на отбора. "7 дни спорт" научи, че между Лудогорец и Любомир Гулдан вече има договорка за новия му договор. Двете страни са си стиснали ръцете, като остава само словакът да парафира. Това обаче ще стане след завръщането му в България, след като той първо ще почива, а след това има и мач с националния отбор. Другият играч, който в най-скоро време ще преподпише, е Станислав Генчев. Капитанът на шампионите има опция за продължаване на контракта си с още 1 година и тя ще влезе в сила. Това обаче ще стане след завръщането му от почивка.

В същото време медиите в Полша пуснаха информацията, че разградчани следят нападателя на Лех Познан Войо Убипарип. Електронното издание futbol.pl разпространи твърденията, че таранът е близо до договор с шампионите. Сърбинът е съотборник на национала Александър Тонев и игра срещу Лудогорец по време на зимната подготовка. Тогава разградчани и Лех се срещнаха в контрола, а поляците биха с 2:1. Убипарип е централен нападател и има договор с Лех за още 2 години, но въпреки това по-често е резерва и рядко получава шансове да играе. От страна на Лудогорец обаче няма никакво потвърждение за възможността сърбинът да премине в Разград.

Вестник "7 дни спорт"