Бадема издуха Йовов и Пелето

Снимка: ludogorets.com
Въпреки че си тръгва от Лудогорец, Емил Гъргоров остава неизменна част от историята на този клуб. Капитанът на Лудогорец се превърна в най-ярката звезда в Разград и даде своя огромен принос за успехите на отбора. Бадема беше търсената частица, която да завърши проекта на Лудогорец още с влизането му в "А" група и ефектът от привличането му бе незабавен.

Освен всичко, което постигна със зелените, Гъргоров покори и още лични върхове. От действащите футболисти в първенството Бадема е този с най-много титли на сметката си - 5. Той дели първото място със съотборника си в Лудогорец Мирослав Иванов. Гъргоров взе 3 титли с ЦСКА и още 2 с разградчани. Преди двете с Лудогорец пък Миро Иванов имаше 3 титли на сметката си с Левски.

Любопитното е, че след Бадема и Деко най-титулувани са още двама футболисти на Лудогорец - Александър Барт и Урош Голубович, с по 4 титли. Постижението на двамата е още по-значимо, след като и 4-те титли са поред. Също с 4 на сметката си е и Георги Петков, който спечели всичко с Левски.

Числото 3 пък е отредено за ветераните. С толкова титли са Христо Йовов, Станислав Ангелов, Тодор Янчев и Станислав Генчев. Първите трима са ги печелили само с един отбор. Йовов и Пелето с Левски, а Янчев с ЦСКА. Генчев пък има 1 титла със сините и 2 с Лудогорец.

Освен 5-те титли на сметката си Емил Гъргоров има още 4 трофея. Той взе 1 Суперкупа с Лудогорец през миналия сезон, а има и 3 купи (2 с ЦСКА и 1 с разградчани). Така буквално с тръгването си от тима Гъргоров покори още един връх и не пропусна да се качи на първото място. Там, където му отива.

Вестник "7 дни спорт"