Отстъпление, но заслужен триумф

За втора поредна година шампионатът бе осеян с директиви и драма. Титлата се реши в последния кръг, но този път не с директен мач. Напълно заслужено трофеят остана в Разград при Лудогорец. Зелените изстрадаха триумфа си и безспорно през сезона бяха най-добрият отбор. Но дотук трябва да спрат каквито и да било суперлативи към отбора. Левски далеч не беше съперник, който да притеснява Лудогорец или поне след показаното преди година. Драмата в битката за титлата обаче бе до последната минута на последния кръг. Този път късметът се усмихна на Петев и му върна заради Динамо Загреб и Левски. Всичко обаче е една заблуда. Заблуда, която може да е пагубна за зелените в атаката на Шампионска лига. От поражението в Лудогорец можеха да извлекат много повече дивиденти, отколкото от успеха.

Спадът в играта на тима е много голяма, което неимоверно ще окаже сериозно влияние. Звездите – Марселиньо, Иван Стоянов, Станислав Генчев, започват да залязват с големи темпове, а Гъргоров си тръгва. Въпреки това титлата отново е в Разград, което не говори никак добре за стойността на останалите отбори в А група и цялостната класа на първенството. Затова шампионите трябва да предприемат адекватни и спешни мерки. Защото докато преди година тимът можеше да се противопостави на Динамо Загреб, то през тази хърватите ще са много висока летва.

Дойде времето, в което Петев да отвори очи и да намери нужните нови козове. Точно в този момент Лудогорец има нужда от треньора си, за да няма после нов Загреб. Сега недоразумения като Бургзорг, Милисавлевич и дори Ернандес са забранени. Отборът има нужда от на – пре – же – ние. Или свежа кръв като тази, която вля идването на Кайсара. Ако не се намери приток на адреналин и нов набор от инструменти, то Лудогорец ще остане само с мечтите си за силно представяне в Европа. Дори това срещу Динамо преди година трудно ще се повтори.

Червената лампа свети, но в Разград трябва да я видят. Петев вече успешно ремонтира един проблем – работата на защита при центрирания, но сега е време отново да запретне ръкави.
Ако ли не, успехът в Европа ще е само чудо от храброст.

Вестник "Тема спорт"