Марселиньо на линия за старта на подготовката на Лудогорец

Снимка: Диана Анастасова
Бразилецът Марселиньо ще бъдат готов за старта на лятната подготовка на Лудогорец. Той получи контузия по време на загрявката на последния шампионатен мач срещу Монтана. Претърпя бърза операция на минискуса и до 10 юни ще бъде напълно възстановен. Това ще даде възможност на Ивайло Петев да разчита изцяло на своя футболист по време на летните контроли, за да е в оптимална форма преди мачовете в Шампионската лига. Все още обаче не е ясно дали в крайна сметка Марселиньо няма да бъде продаден, тъй като към него има оферти от чужбина и решението ще бъде на собствениците на Лудогорец.

Халфът няма да се прибира в Бразилия. Той, заедно с част от съотборниците си в Лудогорец, ще използва българското Черноморие за почивка. От бразилците в отбора единствено Жуниор Кишада избра варианта да се прибере за няколко дни в родината си преди подновяване на тренировките.

Твърде малкото време за почивка, между края на първенството и началото на подготовката, принудиха бразилците в Лудогорец да предпочетат българското Черноморие от плажовете в Рио.