Домусчиев: Бяха ни оставили сребърните медали в найлонова торбичка (ВИДЕО)

Снимка: bTV
Кирил Домусчиев гостува в предаването „Лице в лице” по bTV, където говори открито за феърплея във футбола и бизнеса. Собственикът на Лудогорец сподели интересна случка от последния кръг на първенството, коментира и слуховете за сериозната „почерпка” на Славия. Каза още, че треньорът Ивайло Петев остава за момента, но вече е с жълт картон.

„Холандско тенеке е купата, която взима шампионът на България. Взехме си я вече, но преди мача от последния кръг, който за нас беше с Монтана, ни бяха оставили в една найлонова торбичка сребърните медали. След мача веднага звъннах да питам къде ни е купата.

Кафе го почерпих Венци Стефанов, надявам се, че сме изгладили предишните недоразумения. Скъпо беше кафето, едно от най-добрите, но такива неща като 500 000 лева няма. Това е типично българска работа – един отбор като загуби, да се оправдава с другите. Славия игра феърплей, колкото можеха, толкова играха. Даже след това Венци Стефанов ми каза, че имало играчи, които плачели, че Левски не е шампион. Не са виновни другите клубове, а в този мач Левски толкова си можеха.

Има съмнения за уредени мачове, разследват се. Не мога аз да кажа нищо със сигурност, не е коректно. Има двама виновници за това децата не вярват, че футболът се играе на терена – едните сме ние, собствениците, които позволяваме да има мачове, които не са феърплей. За Лудогорец аз мога да кажа, че ние не си купуваме мачове. И да са ни нужни точките, пак няма да купя мач. Защо иначе давам толкова много пари за играчи и треньори.

В Шампионската лига не мога да се откажа, аз съм човек, който не се отказва, но ни е по-слаб от миналата година отбора. Старая се да има добре подготвени играчи. Ивайло Петев ще остане треньор, но е вече с жълт картон, защото не ми харесва как играе отборът. Не се подобряваме, а вървим назад. Но просто ни е много слабо първенството. Не съм оптимист обаче за пробив в Шампионската лига. Скоро не виждам как български отбор ще успее да пробие там.”

Още от интервюто в предаването "Лице в лице" по bTV може да гледате в прикачения видео файл.

Босът на разградчани ще гостува и в неделя в предаването на bTV Action - Зона спорт.