Лудогорец търси играчи за 3 поста

Работата по селекцията в Лудогорец започна. Шампионът на България не губи време след спечелването на втората поредна титла, а вече се насочва към стягането на отбора за участието в Шампионската лига. Разградчани, които започват в най-престижния клубен турнир в средата на юли, няма да се хвърлят на скъпа селекция, а ще подсилят състава си само в най-необходимите зони.

Засега е сигурно, че в Лудогорец няма да се търсят вратари и защитници. Между гредите шампионите имат двама от най-добрите на този пост в България. Въпреки напускането на ветерана Урош Голубович в тима остават националите Владислав Стоянов и Иван Чворович. Младокът Георги Аргилашки пък се завръща от наем в Пирин Разлог. В отбрана нещата са още по-обезпечени. В центъра на защитата разградчани разполагат с Алекс Барт, Козмин Моци, Теро Мантула и Любомир Гулдан. Последният е с изтичащ договор, но ще преподпише в най-скоро време. Като крайни бранители в Разград имат Йордан Минев, Шоко, Витиня и Жуниор Кайсара.
На този етап изглежда, че ще се търсят играчи за 3 поста. На първо място шампионите имат нужда от нов нападател. След напускането на капитана Емил Гъргоров в тима остават само Роман Безяк и Жуниор Кишада. На този пост могат да играят още Иван Стоянов и Димо Бакалов. Освен сочения в полските медии за обект на интерес Войо Убипарип от Лех Познан шампионите са набелязали и други играчи.

От изходните трансфери пък ще зависи дали се търсят футболисти на други постове. Неманя Милисавлевич и Мичел Бургзорг разочароваха и не е ясно дали остават. Ако сърбинът и холандецът не получат втори шанс, разградчани ще търсят флангови футболист и вътрешен полузащитник. От Лудогорец нямат желание да се разделят със звездите си през лятото. Точно заради това някои от тях ще бъдат пуснати само при много добра оферта.

Вестник "7 дни спорт"