Сезонът стартира на 20 юли, Суперкупата ще се играе на 10 юли

Новото първенство на България ще започне на 20 юли с 14 отбора в "А" група, реши днес Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз.

Общо всеки отбор ще изиграе по 38 мача. След края на редовния сезон, който ще бъде от 26 кръга, ще има плейофи, а "А" група ще бъде разделена на две части. От 14-те отбора, които започват първенството, ще изпаднат последните четири в крайното класиране, а ще влязат нови два.

Всичките 12 клуба, които завършиха в "А" група по резултати, са получили лиценз и ще участват в лигата. Новите два члена на елитната група - Нефтохимик и Любимец имат срок до 10 юни да изчистят всичко по документацията.

"Информацията и за двата клуба е, че те са в стабилно финансово състояние. Най-вероятно новото първенство ще завърши на 15 май. Ако сме се класирали за Световното първенство в Бразилия, ще завършим по-рано, каза пък президентът на БФС Борислав Михайлов.

Мачът за Суперкупата между шампиона Лудогорец и носителя на Купата на страната Берое ще се играе на 10 юли, стана ясно още днес.