Как Лудогорец би и извън игрището

Седмица след края на сезона се наслушахме на всякакви обвинения как титлата е спечелена извън на терена. Случи се така, че в последните месеци напрежението между Лудогорец и Левски ескалира. Битката за титлата се оказа толкова тежка, че наистина вече се водеше и извън терена.

Какво обаче направиха разградчани. Истината е, че Лудогорец вече не е малкото и симпатично братче. Разградчани избягаха от това просто да бъдат добрият и приятен отбор от провинцията, който понася удари и само си мълчи. Логично беше, че след като зае първото място в класирането, Лудогорец трябва да започне да гледа и малко по-смело на действителността и така и стана.
Факт е, че освен футболната битка разградчани спечелиха и тази извън терена. Но не става въпрос за това дали са се мотивирали противниците, а друго. Лудогорец отговори адекватно на напрежението и просто се справи с него. Точно заради това тимът триумфира с титлата по този инфарктен начин. Битката извън терена с Левски поде изпълнителният директор Ангел Петричев. На практика той се яви катализаторът и реши да поеме всички атаки върху себе си. Трябва да се отбележи, че ходът на разградчани беше добър, даже много добър. Така мениджърът Ивайло Петев и неговите футболисти вече имаха едно спокойствие. Спокойствие да не се занимават с това, което ги заобикаля и атаките, а да мислят само за футбол.

В Левски се полъгаха по тази игра, която на практика сами започнаха, и забравиха кое е по-важното, а именно футболът. Излезе така, че разградчани извадиха сините от кожата им, а левскарите пък се поддадоха на емоциите.

Най-дейни в словесната битка в края на сезона се оказаха изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев и собственикът на сините Тодор Батков. Точно те двамата родиха и някои от крилатите фрази, които олицетвориха завършека на сезона. Безспорно думите на Петричев за Левски нараниха много управниците от Герена.

"Според мен на подсъзнателно ниво г-н Батков има комплекс. Съвсем нормално е Батков да има чувство на страх, защото сме ги били три пъти. Аз го уважавам, защото дава пари за футбола. Издържа този отбор, има успехи в Европа. Просто ще му кажа, че е добре да се уважават опонентите. За съжаление се получи една истерия да се спечели титлата от Левски. Срещу нас всички се хвърлят, докато на някои мачове на Левски трябва да се ходи с фрак, защото са като театър", каза Петричев след победата на неговия отбор над Черноморец с 3:0, ден след успеха на сините над Ботев Вр с 3:1 като гост.

От Подуяне не останаха длъжни, а адвокат Батков отвърна бързо на тези нападки. Дни преди мача за титлата той изригна: "Кой е Ангел Петричев да казва каквото и да е било. Той похарчил ли е една стотинка за футбола". Веднага след победата на своите с 1:0 обаче Батков беше по-приказлив. "Има справедливост. Има Господ, той обича Левски и българския народ. Обичам Левски. обичам България, да празнуваме!".

От Герена пуснаха дори и втори фронт в лицето на новия спортно-технически директор Даниел Боримиров. Бившият халф също нападна колегата си от Разград.

"На г-н Петричев не му отива да се изказва, защото той не е футболен човек. Той е пешка спусната отгоре, която я местят наляво и надясно", каза Борето.

Сякаш точно тези приказки на хората от Подуяне и по-скоро на Тодор Батков изиграха лоша шега на сините. Старата песен се повтори и щом Батков си отвори устата, пак стана страшно за Левски. Точката в този спор сложи Петричев и на практика го реши в полза на Лудогорец. Репликата "Мат с пешката" се превърна дори в нарицателно, а след нея от Подуяне още няма реакция.

Случи се така, че битката извън терена беше толкова интересна, колкото и тази на игрището, а това предвещава само за още вълнуващи месеци.

Вестник "7 дни спорт"