Лудогорец остава без спортен директор

Лудогорец няма да назначава човек на поста спортен директор. Разградчани ще останат един от малкото клубове у нас, който ще бъде без шапка на треньора. По този начин Ивайло Петев ще продължи да бъде мениджър на шампионите.

Преди няколко дни лично собственикът на тима Кирил Домусчиев призна, че в Разград е мислено сериозно върху възможността да бъде назначен спортен директор. Въпреки това на този етап такъв пост няма да бъде откриван. Основната причина е, че липсват адекватни кандидатури. Това също беше един от доводите на Домусчиев.
Така Лудогорец ще продължи да действа в досегашната структура, като Ивайло Петев ще бъде определящият фактор, от който да зависят трансферите.

В същото време стана ясно, че двама от тарторите на тима Любомир Гулдан и Станислав Генчев съвсем скоро ще преподпишат своите договори. След напускането на Емил Гъргоров Генчев ще стане първи капитан на шампионите и желанието на всички в Разград е да го задържат. Неговият договор изтича в края на месеца, но Генчев има клауза за удължаването му с още един сезон, която ще бъде активирана.
Досега и двамата нямаше как да преподпишат, след като не бяха в България. Още преди последния мач за сезона с Монтана Генчев замина за Гърция, където беше на почивка. Любомир Гулдан също беше пуснат да се прибере в Словакия. В момента бранителят е на лагер с националния отбор на своята родина. В петък словаците се изправят срещу Лихтенщайн в световна квалификация, а Гулдан ще се върне в България за началото на лятната подготовка.

На 90% и двамата ще сложат подписите си под нови договори. Желанието на Ивайло Петев е задължително да задържи Гулдан в състава. Той минава за най-опитния бранител на шампионите и ще бъде полезен при атаката на Шампионската лига.

Вестник "7 дни спорт"