Лудогорец започна със здравото тичане

Снимка: ludogorets.com
Вчера Лудогорец проведе последната си тренировка в София. От неделя шампионите се готвеха в столицата, като използваха стадиона в кв. Драгалевци, за да тренират. Вчера сутринта помощникът на Ивайло Петев - Георги Дерменджиев, изведе група от 10 играчи на терена, които започнаха вече с по-сериозното бягане, докато останалата част от тима минаваше последните медицински тестове.

Тренировката включваше главно бегови упражнения, като беше разделена на 3 серии от по 10 минути. През цялото време треньорският щаб наблюдаваше темпото и пулса на играчите и ги регулираше според показателите им. Цялата група показа добри постижения, като видимо никакви проблеми нямаха Михаил Александров, Георги Костадинов и Иван Стоянов.

Нападателят Димо Бакалов изгледа заниманието отстрани, след като го мъчи кокоши трън на левия крак. Новото попълнение Фабио Ешпиньо тренираше отделно, но след това също седна на пейката. Португалецът има мускулен проблем и треньорите решиха да не го натоварват. Към средата на тренировката терена напусна и Александър Барт, който доскоро лекуваше контузия в коляното.

На заниманието не се появи мениджърът на тима Ивайло Петев. Наставникът остана в комплекса "Царско село", заедно с футболистите, които минаваха медицински прегледи. Към отбора обаче се присъедини помощникът Тодор Киселичков. Бившият халф беше на стаж в Бразилия и затова пропусна първите няколко тренировки на отбора.

В следобедните часове Лудогорец замина и за първия си подготвителен лагер в Смолян. Шампионите се отправиха към Родопите с ден по-рано, тъй като свършиха предварително с медицинските изследвания. Лудогорец ще остане в Смолян до 23 юни, като в последния ден от лагера ще играе контрола с Пирин ГД. По време на първия лагер разградчани ще работят за подобряване на физическото си състояние.

Вестник "7 дни спорт"