Лудогорец трябва да намери нападател преди втория лагер

Краткото време до началото на сезона до известна степен притиска Лудогорец. Шампионите имат по-малко от месец до първия си официален мач за кампанията. На 10 юли разградчани играят с Берое в мач за Суперкупата на България. Въпреки наличието на трофей срещата в Бургас ще бъде повече с ролята на последна контрола преди задаващата се Шампионска лига. Само седмица след този двубой разградчани ще играят във втория предварителен кръг на турнира.

За целта мениджърът на шампионите Ивайло Петев иска да осигури възможно най-скоро новите попълнения. Разградчани на няколко пъти акцентираха, че няма да залагат на количеството, а на качеството в селекцията си. Сред най-важните постове за подсилване е нападението. Това призна и самият Петев на пресконференцията си във вторник. Младият треньор се нуждае от сериозна конкуренция на Роман Безяк, който завърши миналата кампания с 5 попадения.

В Лудогорец искат да си осигурят евентуалния нов нападател до началото на втория подготвителен лагер. Той е от 26 юни до 6 юли в Австрия. Ивайло Петев предпочита да има време да поработи и да внедри вероятния нов футболист в тима с течение на контролите. Миналата година Роман Безяк пристигна след началото на сезона и до голяма степен това повлия за по-бавната му аклиматизация към отбора.

Вестник "7 дни спорт"