Нужен ли е нов защитник в състава?

През седмицата Лудогорец се раздели с един от основните стълбове в състава си от последните 2 години. Любомир Гулдан напусна Разград, след като взе 4 трофея с екипа на тима и заслужи лидерско място в съблекалнята. В момента актуалният въпрос пред Ивайло Петев е дали се нуждае от нов защитник в състава си. Мениджърът на Лудогорец трябва добре да обмисли дали с наличния потенциал в отбрана може да се справи през новия сезон.

Статистиката показва, че в последните 2 години Гулдан е човекът, който изигра най-много мачове от всички бранители. Словакът има точно 50 мача в "А" група, като за този период има всичко на всичко 4 жълти картона. Ходът с освобождаването, или по-скоро отказът да се поднови договора на основния бранител, изненада мнозина. Изтъкнатата причина като подмладяване може и да е основателна, но само времето ще покаже колко.

По всяка вероятност през новия сезон тежестта в отбрана ще падне върху Козмин Моци и Александър Барт. Румънецът се доказа като истински удар за разградчани. През сезона той записа 21 мача и измести Барт от титулярния състав. Сега двамата ще трябва да си партнират. Французинът има на своята сметка 4 поредни титли и голям опит по българските терени. С екипа на Лудогорец пък има общо 43 мача в "А" група. По всичко изглежда, че отново Теро Мантула ще трябва да се задоволи с мястото на резервната скамейка. Финландецът играе доста рядко, откакто дойде в Разград, и до този момент има едва 8 мача в "А" група. Като нищо обаче през новия сезон може да удари и неговия час.

Освен това Ивайло Петев има в ръкава си още един коз. Този сезон може да се даде шанс и на едва 18-годишния Тейнур Марем. Младокът минава за един от най-големите таланти, така че също попада в плановете на треньорите.

Вестник "7 дни спорт"