Миро Иванов фаворит да е нов капитан

Снимка: ludogorets.com
Мирослав Иванов е фаворит за овакантеното място на капитан на Лудогорец. След напускането на Емил Гъргоров и Станислав Генчев, чиито договори изтекоха, именно Деко най-вероятно ще наследи лентата. Освен него с шансове да бъде капитан е и Светослав Дяков. До момента Иванов беше 3-и избор, докато опорният халф 4-и.

Основните аргументи в подкрепа на Мирослав Иванов са това, че се ползва с огромно доверие в съблекалнята. След напускането на Бадема и Генчев, Деко остава един от най-опитните в състава. За това говорят и постиженията му, след като играчът с №22 има 11 трофея под името си. Освен това Иванов минава и за любимец на всички в отбора. Така по всяка вероятност габровецът ще получи лентата, а негов подгласник през новия сезон ще бъде Светослав Дяков.

Първоначално Ивайло Петев е обмислял шанса да постави въпроса на гласуване в съблекалнята, като всеки един от футболистите да определи избора си. В крайна сметка обаче се очаква лично мениджърът да вземе крайното решение.
След влизането на тима в "А" група, Тодор Колев беше определен за капитан на Лудогорец. Поради факта, че той не играеше редовно, обаче лентата беше дадена на Емил Гъргоров. В Лудогорец могат да се гордеят и от факта, че до момента капитанската лента е носена само от българи.

От днес към отбора ще се присъединят и националите. Светослав Дяков, Владислав Стоянов и Йордан Минев получиха по-голяма почивка, но вече започват тренировки със съотборниците си. В следващите дни на по-големи натоварвания ще бъде подложен и Фабио Ешпиньо. Новото попълнение на шампионите до момента тренираше индивидуално, след като има да наваксва, а и освен това го мъчеха мускулни проблеми.

Вестник "7 дни спорт"