Време е курортът за някои да приключи

Снимка: Gong.bg
Това лято се очертава като най-интересното в Лудогорец. Разградчани влизат в битката за Шампионската лига вече като двукратни първенци на страната и логично очакванията към тях се повишават. С очакванията и амбициите обаче трябва да се покачи нивото, иначе шансовете за добро представяне ще си останат само като желание.

Лятото за тима е важно от тази гледна точка, че селекцията трябва да бъде максимално прецизирана. По традиция лятната пауза в първенството е по-малка от тази през зимата, а в момента се съкрати даже още повече. Лудогорец започва в Шампионската лига от втория предварителен кръг, но мачовете вече чукат на вратата. Има-няма 20 дни и ще се види дали шампионите са готови. Така че в селекцията няма място за експерименти. В същото време дупките за запълване този път са повече откогато и да било. През миналата седмица от отбора си тръгнаха някои най-влиятелните фигури в съблекалнята. Емил Гъргоров, Станислав Генчев и Любомир Гулдан бяха несменяеми титуляри и най-вече личности, чиито глас се чуваше на игрището. Сега Ивайло Петев има трудната задача да намери техни заместници. Ако ги няма в собствената си съблекалня, ще трябва да гледа и към трансферния пазар.

За да се случи това обаче, мениджърът на тима се нуждае от помощ и от самите си футболисти. Знае се, че в трудни моменти се виждат и истинските лидери. В момента не може да се каже, че времето за Лудогорец е трудно, но пък е много важно. Точно в такива случаи трябва останалите от отбора да поемат отговорност. Българите в съблекалнята, сред които Миро Иванов, Светослав Дяков, Иван Стоянов, Михаил Александров и Йордан Минев, вече са доказали, че може да се разчита на тях. Този път обаче много ще се чака и на чужденците. Доста от тях известно време го караха, като на курорт в Разград. Това време обаче приключва. Кирил Домусчиев доказа, че не се свени пред никакви имена. Така както Лудогорец се раздели с Емил Гъргоров, няма никакви проблеми да се раздели с Кишада или Бургзорг. Даже чуденето няма да бъде толкова голямо.

Собственикът на Лудогорец на няколко пъти размаха пръст, размаха го не само към треньорите, както се смяташе, но и към футболистите. Ако те не са го разбрали проблемът е само за тях. Вече обаче няма кой да ги търпи толкова време.

Вестник "7 дни спорт"